Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 11:45

Προϋποθέσεις βάζει ο δήμαρχος για την επέκταση του αστικού σε Βέργα - Μαντίνεια

Προϋποθέσεις βάζει ο δήμαρχος για την επέκταση του αστικού σε Βέργα - Μαντίνεια

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΩΤΑ… 
Την υποβολή αιτήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επέκταση της αστικής ζώνης μέχρι τη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, ώστε να φτάνει στις περιοχές αυτές και το αστικό λεωφορείο, ζήτησε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης. Η δήμαρχος απάντησε ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να υπάρχει καλή συχνότητα δρομολογίων στη Βέργα και στη Μ. Μαντίνεια και όχι το ποιο ΚΤΕΛ θα κάνει τα δρομολόγια. Είπε επίσης ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η πολύ μικρή πληρότητα, όπως υποστήριξε, των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από και προς τις Κιτριές και η πιθανότητα να εγκαταλείψει το Υπεραστικό αυτή τη γραμμή εφόσον μπει το Αστικό στη Βέργα και τη Μ. Μαντίνεια…

Ο Σταμάτης Μπεχράκης τόνισε ότι το αίτημα για την επέκταση της αστικής ζώνης στη Βέργα και στη Μ. Μαντίνεια είναι ώριμο, υποστηρίζοντας ότι στην ουσία όλη αυτή η περιοχή αποτελεί ένα ενιαίο με την πόλη της Καλαμάτας αστικό χώρο. Ζήτησε δε να υποβληθεί αίτημα από το Δήμο και προς τα αρμόδια υπουργεία, ώστε η επέκταση της αστικής ζώνης να γίνεται με απόφαση του Δήμου –και όχι της Περιφέρειας- εφόσον η επέκταση αυτή αφορά στα όρια του ίδιου καλλικρατικού Δήμου.
Ο δήμαρχος σημείωσε από την πλευρά του ότι πρέπει να εκπονηθεί μελέτη για τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να επεκταθεί η αστική ζώνη όχι μόνο στη Βέργα και τη Μ. Μαντίνεια αλλά μέχρι τη Θουρία και τις Κιτριές ακόμη. Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, είπε, για τη δυνατότητα που έχουν οι συγκοινωνιακοί φορείς να καλύπτουν με καλή συχνότητα τα δρομολόγια, να δρομολογούν λεωφορεία σε περιοχές όπως ο ανήφορος της οδού Ευαγγελιστρίας στη Βέργα κ.λπ
Επιπλέον είπε ότι πρέπει να προηγηθούν επαφές με την Περιφέρεια, ώστε να μην επαναληφθεί ότι συνέβη με την επέκταση της αστικής ζώνης μέχρι το Νοσοκομείο, υπόθεση που χρειάστηκε πέντε ολόκληρα χρόνια μέχρι να ληφθεί η σχετική απόφαση, όπως υποστήριξε.
Σε ό,τι αφορά το αίτημα για την αλλαγή του νόμου, ώστε η αρμοδιότητα για την επέκταση των αστικών περιοχών να περάσει από τις Περιφέρειες στους Δήμους, ο δήμαρχος Καλαμάτας συμφώνησε.
Στ.Μ.