Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 17:02

"Κανείς, ούτε ο Φλαμπουράρης, έχει καταλάβει τι ψηφίσαμε για τα σκουπίδια"

"Κανείς, ούτε ο Φλαμπουράρης, έχει καταλάβει τι ψηφίσαμε για τα σκουπίδια"

ΝΙΚΑΣ: ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ 
Ούτε οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου ούτε ο περιφερειάρχης ούτε και ο επικεφαλής του διυπουργικού για τα μεγάλα έργα υποδομών, υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, έχουν καταλάβει τι ψηφίστηκε ομόφωνα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου για τα σκουπίδια. Αυτό υποστήριξε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σχολιάζοντας ότι «έχουμε φτάσει σε επίπεδο γελοιοποίησης, αυτό είναι η αλήθεια»!...

Μάλιστα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σχολίασε ότι η απόφαση του ΦΟΔΣΑ για τον ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων) δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη σε κανέναν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο υπουργός, Αλέκος Φλαμπουράρης, είχε ενημέρωση γι’ αυτήν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
«Με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ, που απ’ ότι ξέρω δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα, άλλα πιστεύει ότι αποφασίσαμε ο κάθε δήμαρχος χωριστά, άλλα πιστεύει ο περιφερειάρχης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ ήρθε με τις θέσεις της Περιφέρειας για το ΣΔΙΤ και απ’ ότι φαίνεται άλλα πιστεύει ότι αποφασίσαμε ο υπουργός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Τόνισε ο κ. Νίκας ότι «λυπάμαι για το γεγονός ότι επιβεβαιώνομαι, λυπάμαι ειλικρινά. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει πάρει μια απολύτως καθαρή θέση, όσον αφορά τη μελέτη, γιατί για τη μελέτη συζητήσαμε. Θέση καθαρή η οποία συνδέεται με το πραγματικό, με το εφικτό, με αυτό που μπορεί να γίνει. Από ‘κει και πέρα θα δούμε και άλλα έργα (σε αυτή την υπόθεση), δυστυχώς. Είμαστε στο σημείο μηδέν. Όταν ο καθένας καταλαβαίνει μια απόφαση κατά πως νομίζει ο ίδιος, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ζήτημα με τη συγκεκριμένη απόφαση. Να περιμένουμε και να δούμε».
Τέλος ο δήμαρχος σημείωσε ότι «Το καθήκον το δικό μας είναι να προχωρήσουμε την τοπική διαχείριση με τις γρηγορότερες δυνατές διαδικασίες και αξιόπιστες και σύμφωνα με το νόμο πάντα, γιατί μεσοπρόθεσμα δεν φαίνεται να υπάρχει κεντρική λύση για τους Δήμους της Πελοποννήσου. Θα έχετε να γράφετε πολλά και στο μέλλον δυστυχώς, ενώ θα έπρεπε να γυρίσουμε σελίδα και να ασχοληθούμε με κανένα άλλο θέμα».
Στ.Μ.