Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 17:29

Ασάφειες του δημάρχου για τις κακοτεχνίες και ελλείψεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Ασάφειες του δημάρχου για τις κακοτεχνίες και ελλείψεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 
Ασαφέστατος ήταν σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για τη σοβαρή ακόμη και προκλητική υπόθεση με τις κακοτεχνίες και ελλείψεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, έργο που έχει κοστίσει 14.000.000 ευρώ, έχει πληρωθεί από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί με απενεργοποιημένους τους μηχανισμούς της σκηνής για λόγους επικινδυνότητας των καλλιτεχνών και εργαζομένων! Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε, εμμέσως, ότι έφτασε η έκθεση του ελέγχου που έγινε στους μηχανισμούς της σκηνής, είπε γενικά και αόριστα ότι «υπάρχουν ζητήματα» αλλά διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί ο τρόπος ώστε να υπάρχει ποιότητα και ασφάλεια...

Με πρόσκληση του Δήμου Καλαμάτας ήρθε στο Μέγαρο Χορού εξειδικευμένος μηχανικός του εξουσιοδοτημένου οίκου πιστοποίησης «TUVSUD» Γερμανίας, προκειμένου να πιστοποιήσει εάν οι μηχανισμοί της σκηνής ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που ορίζουν η μελέτη και η σύμβαση του έργου. Σε προηγούμενο έλεγχο είχε δοθεί η οδηγία να απενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί της σκηνής, για λόγους ασφαλείας καλλιτεχνών και εργαζομένων, κάτι που ισχύει ακόμη και σήμερα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπορούν να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες της σκηνής του Μεγάρου Χορού.
Η «KalamataJournal» ρώτησε σήμερα το δήμαρχο εάν έφτασε η έκθεση του εξουσιοδοτημένου οίκου πιστοποίησης και αν ναι τι αναγράφεται σε αυτή; Η απάντηση του δημάρχου ήταν: «Με το Μέγαρο Χορού υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά τον ηλεκτρομηχανολογικό του εξοπλισμό, ιδιαίτερα αυτόν που συνδέεται με τη σκηνή. Υπάρχουν ζητήματα τα οποία τα αντιμετωπίζουν οι τεχνικοί. Είναι ένα θέμα το οποίο θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 11 Αυγούστου, όπου και θα παρατεθούν όλα τα στοιχεία και οι λύσεις. Εκείνο το οποίο έχω να σας πω είναι ότι εδώ είναι πάσι δυνάμει η Τεχνική Υπηρεσία του Μεγάρου Μουσικής, υπό τον κ. Χαραλαμπίδη, τον τεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής. Είμαστε και σε επαφή με την τεχνική ομάδα που διαχειρίζεται ανάλογα θέματα στο Μεγάλο Πολιτιστικό Πάρκο Νιάρχου. Στις 11 του μηνός θα σας παρουσιάσουμε όχι μόνο την πιστοποίηση αλλά και τους τρόπους επίλυσης του προβλήματος. Είναι ένα εξόχως σύνθετο θέμα. Μέγαρα Χορού δεν γίνονται κάθε μέρα στην Καλαμάτα, ούτε στην Ελλάδα γίνονται. Ούτε υπάρχει ελληνική τεχνογνωσία γι’ αυτό. Τα μηχανήματα είναι ηλεκτρονικά, η πιστοποίηση έρχεται από τη Γερμανία. Εν πάση περιπτώσει θα βρούμε τον κοινό τρόπο ώστε να υπάρχει και ποιότητα και ασφάλεια και ό,τι απαιτείται. Θα μιλήσουν οι τεχνικοί όμως, νομίζω μπορούν να τα πουν πολύ καλύτερα».
Στ.Μ.