Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 12:44

Διαψεύδει η Μητρόπολη ότι υπέδειξε ως χώρο φιλοξενίας προσφύγων το παλιό σανατόριο

ΤΟ ΕΙΠΕ Ο Γ.ΤΣΩΝΗΣ 
Όλοι θα μοιραστούν πρόσφυγες, ανέφερε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε, από αντιπολίτευση και μέρος της συμπολίτευσης, ότι με τις ενέργειές του θα καταφέρει να είναι η Μεσσήνη η μοναδική περιοχή στην Περιφέρεια, μαζί με την Τρίπολη, που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες. Είπε δε ότι στην Καλαμάτα έχει προταθεί ως χώρος φιλοξενίας, από τον Μητροπολίτη, οι εγκαταστάσεις του παλιού σανατόριου, στον προφήτη Ηλία. Η Μητρόπολη σήμερα διέψευσε κατηγορηματικά ότι έγινε τέτοια πρόταση ή ότι υπάρχει περίπτωση να διατεθεί το σανατόριο για τους πρόσφυγες…

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι έχει ζητηθεί από όλους τους δημάρχους του Νομού να υποδείξουν χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μάλιστα είπε ότι θα παρουσιάσει και σχετικό έγγραφο του υπουργείου Άμυνας.
Σε ό,τι αφορά την Καλαμάτα, έκανε την αναφορά για την υπόδειξη του χώρου του παλιού σανατορίου από τον Μητροπολίτη.
Σήμερα, σε επικοινωνία που είχαμε με το Γραφείο Τύπου της Μητρόπολης, μας δήλωσαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι τέτοια πρόταση δεν έγινε ποτέ από τον Μητροπολίτη και ότι η Μητρόπολη δεν πρόκειται για διαθέσει το παλιό σανατόριο.
Στ.Μ.