Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 17:30

Ένταση για τη δωρεά επίπλων στο δεύτερο γραφείο του δημάρχου

Ένταση για τη δωρεά επίπλων στο δεύτερο γραφείο του δημάρχου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Με τον «σουλτάνο» Ερντογάν παρομοίασε το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Αντωνόπουλος, με αφορμή δωρεά επίπλων, από ομογενή, για το δεύτερο γραφείο του δημάρχου, στο νέο Δημαρχείο. Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος υποστήριξε ότι είναι πρωτάκουστο δήμαρχος να έχει δύο γραφεία σε δύο δημαρχεία, «ούτε ο Ερντογάν» σχολίασε, και τόνισε ότι η δωρεά πρέπει να διατεθεί για την κάλυψη πραγματικών αναγκών του Δήμου. Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Θανάσης Ηλιόπουλος, απάντησε ότι λυπάται για την αντιπολίτευση που κάνει ο Μιχάλης Αντωνόπουλος και ότι λυπάται και για τον κόσμο που τον ψήφισε…

Σημειώνεται ότι τη δωρεά των επίπλων για το γραφείο του δημάρχου στο νέο Δημαρχείο κάνει ο ομογενής από το Πλατύ επιχειρηματίας στην Αυστραλία, Γιώργος Μαντζής, ο οποίος έχει δωρίσει και το Μάντζειο κτήριο στο χωριό του.
Σε ό,τι αφορά το σχόλιο του Μιχάλη Αντωνόπουλου για τη λειτουργία δύο γραφείων του δημάρχου, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, σημείωσε ότι ο δήμαρχος θα εργάζεται στο γραφείο του στο νέο Δημαρχείο, ωστόσο θα κρατήσει και το γραφείο του στο σημερινό Δημαρχείο, για την υποδοχή σημαντικών προσώπων καθώς και για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα συνεχίσουν να γίνονται στο σημερινό Δημαρχείο.
Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά στο νέο Δημαρχείο, σε σημερινό σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου σημειώνονται τα εξής: «Άρχισε η μεταφορά, εξοπλισμού κυρίως, στο νέο Δημαρχείο. Ο χώρος έχει καθαρισθεί, ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός έχει ελεγχθεί και από απόψε, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016, το κτήριο θα φωτίζεται - και για λόγους ασφαλείας. Κάποια προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στη γεώτρηση άρδευσης θα αποκατασταθούν αύριο και αμέσως θα γίνει δενδροφύτευση.
Ζήτημα υπάρχει με την ασφαλτόστρωση του πάρκινγκ, 4 στρεμμάτων περίπου, η οποία θα έχει πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε μέχρι τέλους Αυγούστου.
Η μεταστέγαση θα γίνεται απολύτως προγραμματισμένα, με αργούς ρυθμούς και τις Υπηρεσίες εν λειτουργία. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να μη διαταραχθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών λόγω της μεταστέγασης».