Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 17:16

Σε δωρητή κατέφυγε ο Δήμος για να είναι "ευπρόσωπο" το γραφείο του δημάρχου…

Σε δωρητή κατέφυγε ο Δήμος για να είναι "ευπρόσωπο" το γραφείο του δημάρχου…

ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ 
Ολόκληρος Δήμος Καλαμάτας, με 12.000.000 ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, δεν μπορούσε να εξασφαλίσει ένα «ευπρόσωπο» γραφείο δημάρχου, στο νέο Δημαρχείο και σαν αποτέλεσμα ο Δήμος παρακάλεσε ιδιώτη να πληρώσει για την επίπλωση, την οποία μάλιστα διάλεξε ο εικαστικός καλλιτέχνης και διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου της Φάρις, Παναγιώτης Λαμπρινίδης! Αυτά διευκρινίζει σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας, με ανακοίνωσή του, ύστερα από όσα έγιναν χθες το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με την αποδοχή της δωρεάς για την επίπλωση στο δεύτερο γραφείο του δημάρχου…

«Για την επίπλωση του γραφείου του Δημάρχου και μέρους των γραφείων του τρίτου ορόφου στο νέο Δημαρχείο, παρακλήθηκε ο ευεργέτης του Δήμου (Μάντζειο κτήριο στο Πλατύ) κ. Γεώργιος Μαντζής να δωρίσει το σχετικό εξοπλισμό σε έπιπλα, κάτι που έπραξε και ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε δημόσια για αυτό. Η επιλογή των επίπλων έγινε από τον Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου κ. Παναγιώτη Λαμπρινίδη. Δηλαδή, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η κοινωνία, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για την ευπρόσωπη και λειτουργική εικόνα του γραφείου του Δημάρχου, χωρίς να διατεθούν χρήματα από το Δημοτικό Προϋπολογισμό. Όλα έγιναν με ΔΩΡΕΕΣ», σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σημερινή ανακοίνωση του Δήμου.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής: «Παρά την οικονομική κρίση, υπάρχουν και σήμερα - ευτυχώς - συμπολίτες μας, που προσφέρουν δωρεές στο Δήμο, δηλαδή στους ΔΗΜΟΤΕΣ. Και αυτοί οι δωρητές ανέρχονται σε δεκάδες. Υπάρχουν δωρεές για τον πολιτισμό (Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Φεστιβάλ Χορού, Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών, εκδηλώσεις), για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης (καλλιτεχνικά μνημεία), για μελέτες, για κοινωνικούς λόγους κ.λπ. Όλες οι δωρεές εισάγονται για αποδοχή στην Οικονομική Επιτροπή και ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται από το Δημόσιο Λογιστικό (ένταξη στον Προϋπολογισμό κ.λπ.) εάν πρόκειται για χρήματα.
Για την επίπλωση του γραφείου του Δημάρχου στο ιστορικό Δημαρχείο, χρησιμοποιήθηκαν (δηλαδή διασώθηκαν) τα έπιπλα που προέρχονται από τη δωρεά Σάλμα, εγκαταλελειμμένα για 25 χρόνια, χωρίς να ξοδευθούν χρήματα από το Δημοτικό Προϋπολογισμό. Σημειώνεται πως η υπάρχουσα επίπλωση στο νυν γραφείο Δημάρχου θα παραμείνει στο ιστορικό Δημαρχείο, για τη λειτουργία του γραφείου και την υποστήριξη σε επίσημες τελετές, υποδοχή προσωπικοτήτων κ.λπ.».
Στ.Μ.