Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 17:47

"Η συμπεριφορά του δημάρχου μας θίγει όλους"

Σταμάτης Μπεχράκης, στο βάθος Νίκος Μπιτσάνης, Μανώλης Μάκαρης και Μιχάλης Αντωνόπουλος Σταμάτης Μπεχράκης, στο βάθος Νίκος Μπιτσάνης, Μανώλης Μάκαρης και Μιχάλης Αντωνόπουλος

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΚΑΡΗ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 
Την αναγκαιότητα να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα και του ανώτερου συλλογικού οργάνου του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, υπογράμμισαν το μεσημέρι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε εκτάκτως και με αφορμή το χθεσινοβραδινό επεισόδιο κατά τη συνεδρίαση του Σώματος, οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης και της τρίτης ελάσσονος μειοψηφίας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, καθώς και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σταμάτης Μπεχράκης με τον σύμβουλο της Κοινότητας Καλαμάτας, Νίκο Μπιτσάνη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι καταδίκασαν τη συμπεριφορά του δημάρχου…

Ο Μανώλης Μάκαρης ανέφερε ότι ο δήμαρχος αντί να απαντήσει, χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις ερωτήσεις και τα επιχειρήματά του, εξαπέλυσε εναντίον του ύβρεις και προσωπική επίθεση. Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει σε αυτή την ατελέσφορη πρακτική, η οποία τόνισε ότι υποβαθμίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος σημείωσε από την πλευρά του ότι η συμπεριφορά του δημάρχου θίγει όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης γι’ αυτό και ο ίδιος συμπαραστάθηκε στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για την επίθεση που δέχθηκε και αποχώρησε και η δική του παράταξη από τη συνεδρίαση του Σώματος. Σημείωσε μάλιστα ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί προσωπικές επιθέσεις από το δήμαρχο, όχι όμως σαν τη χθεσινοβραδινή.
Ακόμη ο Μιχάλης Αντωνόπουλος σημείωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, στο προεδρείο του οποίου είναι γραμματέας, παρουσιάζει δυσλειτουργία, με τη διαδικασία να ξεφεύγει από το πλαίσιο του κανονισμού λειτουργίας αλλά και με το δήμαρχο να υποβαθμίζει το ρόλο της προέδρου του Σώματος, υπερβαίνοντας την εξουσία του.
Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας» ζήτησε συνεργασία για τη βελτίωση της λειτουργίας του Σώματος και πρότεινε να καλέσει ο δήμαρχος σε σύσκεψη τους επικεφαλής των μειοψηφιών και την πρόεδρο του Σώματος, για την εύρεση αποτελεσματικών τρόπων βελτίωσης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στ.Μ.