Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016 15:18

Από λάθος στο κτηματολόγιο εικονίζεται να ανήκει σε ιδιώτες η όχθη του Νέδοντα!

Ο ΔΗΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ 
Ένα λάθος κατά την καταχώρηση στο κτηματολόγιο έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται στα κτηματολογικά έγγραφα ότι όλη η ανατολική όχθη του Νέδοντα (από τη γέφυρα της εθνικής οδού για Σπάρτη και πάνω), ακόμη και ο χώρος όπου ο Δήμος σχεδιάζει να χτίσει ανοιχτό θέατρο ή όπου βρίσκονται τα συνεργεία του Δήμου, ανήκουν στην κυριότητα μελών της οικογένειας Μπάκα. Αυτό τόνισε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την KalamataJournal, ο Θανάσης Μπάκας, υπογραμμίζοντας ότι η οικογένειά του δεν διεκδικεί τίποτα, δεν έχει καταπατήσει τίποτα, πέρα από την ιδιοκτησία της. Μάλιστα ο ίδιος είχε ενημερώσει το Δήμο Καλαμάτας για το λάθος αυτό από το 2003 ή 2005, ωστόσο μέχρι και σήμερα ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα για να γίνει η διόρθωση!...

Αυτή η αμέλεια ή αδιαφορία του Δήμου Καλαμάτας για την αποκατάσταση της πραγματικότητας όσον αφορά το σε ποιον ανήκει η κυριότητα της όχθης του Νέδοντα, έχει δυσαρεστήσει την οικογένεια του Θανάση Μπάκα, διότι, όπως τονίζει η ίδια, μπορεί να δημιουργηθεί σε κάποιους η εντύπωση ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν αυθαιρετήσει ενώ είναι έντιμοι και ευυπόληπτοι πολίτες.
Το λάθος στο Κτηματολόγιο, δήλωσε στην KalamataJournal ο Θανάσης Μπάκας, συνδέεται με την υπόθεση αποθήκευσης σκουπιδιών στο παλιό λατομείο Μπάκα. Το 2003 έγινε συμφωνία με το Δήμο για τη μεταφόρτωση σκουπιδιών, για προσωρινό χρονικό διάστημα, στο παλιό λατομείο. Τότε χρειάστηκε να κατατεθεί συμπληρωματικός τίτλος στο κτηματολόγιο και έγινε λάθος στην καταχώρηση, από τον υπάλληλο, με αποτέλεσμα στα κτηματολογικά έγγραφα να φαίνεται ότι ανήκει στην κυριότητα συγγενών της οικογένειας Μπάκα όλη η περιοχή και όχι η πραγματική ιδιοκτησία, το παλιό λατομείο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπάκας, όλα αυτά αποδεικνύονται στο αρχείο του κτηματολογίου.
Για το λάθος ενημερώθηκε ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να προβεί στις δικές του ενέργειες για την αποκατάστασή του, το 2003 ή το 2005 όπως μας είπε ο Θανάσης Μπάκας, ωστόσο δυστυχώς δεν έγινε καμία ενέργεια.
Πέραν αυτού, ο Δήμος Καλαμάτας αθέτησε και τη συμφωνία με την οικογένεια και αντί να χρησιμοποιήσει το χώρο για τη μεταφόρτωση σκουπιδιών τον μετέτρεψε σε αποθήκη σκουπιδιών! Η οικογένεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε, ωστόσο τα σκουπίδια τόσα χρόνια μετά εξακολουθούν να μένουν εκεί.
Πάντως, μετά τα δημοσιεύματα της KalamataJournalφαίνεται ότι ευαισθητοποιήθηκε επιτέλους ο Δήμος Καλαμάτας, επικοινώνησε με την οικογένεια και θα κινηθεί η πιο πρόσφορη διαδικασία ώστε να διορθωθούν τα κτηματολογικά έγγραφα και να περιέλθει η περιοχή στην κυριότητα του Δήμου.
Πέραν όλων αυτών, η οικογένεια του Θανάση Μπάκα σημειώνει ότι στην περιοχή έχει γίνει πράγματι καταπάτηση, από άλλους όμως και πως ο Δήμος Καλαμάτας έχει ενημερωθεί, έχουν δει υπηρεσιακά στελέχη τι συμβαίνει, όμως είναι άγνωστο αν έχει αναληφθεί καμία ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Τέλος, η οικογένεια του Θανάση Μπάκα σημειώνει ότι το λατομείο λειτουργούσε από το 1880 και για πάνω από εκατό χρόνια, όμως έκλεισε άδικα από το Δήμο, πλήττοντας βαρύτατα αυτή την ιδιοκτησία και το περιουσιακό στοιχείο της οικογένειας.
Στ.Μ.