Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 17:18

Γ. Τζουμάκης: Από την Ολυμπιάδα Φυσικής στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών

Ο Γιώργος Τζουμάκης με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τον φροντιστή Βασίλη Δικαιουλάκο, στις αρχές Απρίλη, πριν εκπροσωπήσει την Ελλάδα με άλλους μαθητές στην Ολυμπιάδα Φυσικής που έγινε στη Ζυρίχη Ο Γιώργος Τζουμάκης με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τον φροντιστή Βασίλη Δικαιουλάκο, στις αρχές Απρίλη, πριν εκπροσωπήσει την Ελλάδα με άλλους μαθητές στην Ολυμπιάδα Φυσικής που έγινε στη Ζυρίχη

ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τον κανόνα που λέει ότι η επιτυχία χρειάζεται προσπάθεια αλλά όχι σώνει και καλά βαριές θυσίες, μέθοδο, πρόγραμμα και πίστη, επιβεβαίωσε ο Γιώργος Τζουμάκης, απόφοιτος πλέον του 1ου Λυκείου Καλαμάτας, φοιτητής σε λίγο καιρό του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Πατρών, του Τμήματος στο οποίο από καιρό επιθυμούσε και επιδίωκε να περάσει. Πέρασε με υψηλή βαθμολογία, με 18.541 μόρια…

«Το τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών ήταν αυτό που μου άρεσε και με ενδιέφερε περισσότερο από κάθε άλλο. Αγαπώ τα αεροπλάνα και ήταν το όνειρό μου να σπουδάσω αεροναυπηγική αλλά και αεροδιαστημική», μας είπε ο Γιώργος Τζουμάκης.
Τον ρωτήσαμε πώς κατάφερε να επιτύχει το σκοπό του και μας απάντησε: «Δούλεψα με πρόγραμμα και σύστημα. Διάβασα πολύ αλλά δεν σταμάτησα ούτε τις εξόδους ούτε έπαψα να συναντώ τους φίλους μου. Απλά, κατά τη διάρκεια της χρονιάς μελέτησα με σωστό πρόγραμμα και οργάνωση».
Ο Γιώργος Τζουμάκης ήταν σίγουρος ότι θα περάσει στο συγκεκριμένο Τμήμα, ήξερε ότι έχει γράψει καλά, είχε επιτύχει καλή βαθμολογία, οπότε δεν περίμενε με άγχος και αγωνία τις χθεσινές ανακοινώσεις των βάσεων.
Τον ρωτήσαμε πώς βλέπει το μέλλον του και η απάντησή του ήταν ότι εκ των πραγμάτων θα χρειαστεί να φύγει στο εξωτερικό διότι η επιστήμη του δεν έχει εφαρμογή στην Ελλάδα.
Σημειώνεται, τέλος, ότι τον περασμένο μήνα ο Γιώργος Τζουμάκης ήταν μεταξύ των μαθητών της εθνικής ομάδας που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη.
Ο Γιώργος Τζουμάκης παρακολουθούσε μαθήματα Φυσικής στο Φροντιστήριο του Βασίλη Δικαιουλάκου.
Μ.Ν.