Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 19:30

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα πάει στον Αγιο-Σίδερη με "Συλλογική Κουζίνα" και ξένα φαγητά…

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 
«Συλλογική Κουζίνα» και «διεθνές γεύμα», με ξένα φαγητά που καλούνται να φέρουν αλλοδαποί κάτοικοι της Καλαμάτας, διοργανώνει για τη Δευτέρα το βράδυ, στον Αγιο-Σίδερη, η Ομάδα Έργου Δραστηριοποίησης Πολιτών του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021. Στην εκδήλωση θα δοθούν και απαντήσεις σε ερωτήσεις για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, «ένα ιδιαίτερο κάλεσμα κάνει η Ομάδα Έργου Δραστηριοποίησης Πολιτών του KALAMATA:21 σε όσους κατάγονται από άλλες χώρες και ζουν στην πόλη για να συμμετάσχουν ενεργά στην πραγματοποίηση της 2ης «Συλλογική Κουζίνα».
Αυτή τη φορά η διοργάνωση, με σκοπό να φέρει σε επαφή τους πολιτισμούς που συνυπάρχουν στην περιοχή, προσκαλεί τους αλλοεθνείς που ζουν στην Καλαμάτα και στις γύρω περιοχές, να έρθουν και να δώσουν μια κυριολεκτική γεύση της γαστρονομικής κουλτούρας της χώρας τους, έχοντας μαγειρέψει ένα φαγητό για το τραπέζι της "Κουζίνας".
Το event θα πραγματοποιηθεί στην γειτονιά του Άγιου Σίδερη, στον προαύλιο χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 ώρα 21:00. και, μελετώντας το παρελθόν αλλά και το παρόν της περιοχής, θα κάνει μια γιορτή γνωριμίας, γεύσης και πολιτισμού ενώ παράλληλα, εθελοντές του KALAMATA:21 θα απαντούν σε ερωτήσεις για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με την Ομάδα Έργου Δραστηριοποίησης Πολιτών είτε μέσω τηλεφωνικά μέσω του γραφείου του KALAMATA:21 είτε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Θυμίζουμε ότι η 1η «Συλλογική Κουζίνα» πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα Καλαμάτας το βράδυ της 13ης Ιουλίου μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και έχει ως στόχο έχει την κινητοποίηση και την γενικότερη συμμετοχικότητα των πολιτών».