Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 17:02

Μην πίνετε νερό αν έχει αλλάξει το χρώμα, η οσμή και η γεύση του!

Μην πίνετε νερό αν έχει αλλάξει το χρώμα, η οσμή και η γεύση του!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΝΝΗΣΟΥ 
Να μην πίνουν το νερό ούτε να το χρησιμοποιούν στο μαγείρεμα ή για την ατομική υγιεινή, σε περίπτωση που έχουν αλλάξει τα φυσικοχημικά του χαρακτηριστικά, καλεί τους κατοίκους της περιοχής η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στην Καλαμάτα το νερό εξακολουθεί να είναι είτε θολό είτε να έχει καφέ απόχρωση. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του το μεσημέρι τόνισε από την πλευρά του ότι το νερό έχει ελεγχθεί για την καταλληλότητά και δεν υπάρχει ζήτημα…

Σε σημερινή ανακοίνωση του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, σημειώνεται σε ό,τι αφορά το νερό: «Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις μεγάλες καταστροφές που έπληξαν το νομό μας, εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις τροφίμων:
Σε περίπτωση που το νερό του δικτύου ύδρευσης, παρουσιάζει μεταβολή των φυσικοχημικών παραμέτρων (αλλαγή χρώματος, οσμής και γεύσης),να μην χρησιμοποιείται  για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, παρασκευή τροφής και ατομική υγιεινή), λόγω πιθανού κινδύνου μικροβιακής επιμόλυνσης και εμφάνισης υδατογενών και τροφιμογενών λοιμώξεων.  
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τους υπευθύνους ύδρευσης, θα προβεί άμεσα σε υγειονομική αναγνώριση των συστημάτων ύδρευσης και εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων νερού, με σκοπό την διασφάλιση παροχής υγιεινού πόσιμου νερού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος δήλωσε το μεσημέρι: «Υπήρξε ζήτημα με το νερό, διότι επειδή διακόπηκε το ρεύμα, δεν δούλευε το αντλιοστάσιο του Πηδήματος. Μπήκαν μπρος οι γεωτρήσεις, υπήρχαν κάποια ζητήματα, το νερό ελέγχθηκε ως προς την καταλληλόλητά του, νομίζω αποκαθίσταται σιγά σιγά, ήδη πρέπει να έχει εκλείψει η θολώτητα, δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα για τον πληθυσμό, αλίμονο».
Στ.Μ.