Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 18:59

Πλένεται το αεροδρόμιο, μεγάλος αγώνας για να λειτουργήσει αύριο

Πλένεται το αεροδρόμιο, μεγάλος αγώνας για να λειτουργήσει αύριο

ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΤΑ ΠΤΗΣΕΙΣ 
Εφτά πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα, λόγω της πλημμύρας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η άφιξη εκατοντάδες επισκεπτών από διάφορες περιοχές της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας κ.ά Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας μεγάλος αγώνας, από την Πολεομική Αεροπορία και την Πυροσβεστική, προκειμένου να πλυθεί καλά ο αεροδιάδρομος ώστε να επαναλειτουργήσει και πάλι από αύριο, αν και συνεχίζουν να υπάρχουν ορισμένα προβλήματα…

Όπως μας ενημέρωσε ο αερολιμενάρχης, Δημήτρης Μανδηλάρης, πρόβλημα υπάρχει ακόμη στον χάνδακα, που συνεχίζει να υπερχειλίζει, μεταξύ του χώρου άφιξης και στάθμευσης των αεροπλάνων και των χώρων του Πολεμικού Αεροδρομίου όπου βρίσκονται και οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης.
Επίσης σημείωσε ότι πρόβλημα υπάρχει και με τον κόμβο εισόδου και εξόδου στο αεροδρόμιο, στην εθνική οδό Ασπροχώματος-Μεσσήνης, ο οποίος εξακολουθεί να είναι πλημμυρισμένος.
Πάντως ο κ. Μανδηλάρης τόνισε ότι έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε αύριο το αεροδρόμιο να είναι έτοιμο, έχει γίνει οτιδήποτε ήταν δυνατό και όλα πλέον εξαρτώνται από το αν θα συνεχιστεί η απορροή των υδάτων.
Επισημαίνεται ακόμη ότι χθες ο αερολιμενάρχης, στη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο, είχε ανακοινώσει ότι το ενδεχόμενο παρατεταμένου κλεισίματος του αεροδρομίου θα έχει ιδιαίτερα άσχημες συνέπειες για την τοπική οικονομία διότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται περίπου 7.000 αφίξεις επισκεπτών.
Ακόμη, τόσο ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης όσο και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, με δηλώσεις τους έχουν υπογραμμίσει ότι σε αυτή τη φάση το πιο επείγον ζήτημα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων στο αεροδρόμιο και η επαναλειτουργία του.
Στ.Μ.