Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 20:19

Να ξαναβρεί τους ρυθμούς της προσπαθεί η παραλία της Καλαμάτας

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ 
Ξύλα, καλάμια, σκουπίδια, λάστιχα, ακόμη και πετρέλαιο από καυστήρες υπογείων που πλημμύρισαν, έχουν κατεβάσει τα ποτάμια στην παραλία της Καλαμάτας, πέρα από τη λάσπη που έβαψε καφέ τον μεσσηνιακό κόλπο. Τρεις μέρες σχεδόν μετά τις μεγάλες πλημμύρες, η θάλασσα άρχισε να ξαναπαίρνει το γαλάζιο χρώμα της και οι καταστηματάρχες της οδού Ναυαρίνου προσπαθούν να ξαναβρούν τους ρυθμούς τους ώστε να προλάβουν τις μέρες της τουριστικής σεζόν που απομένουν...

Πάντως και σήμερα το μεσημέρι η παραλία ήταν γεμάτη από τα παραπάνω αντικείμενα, ενώ οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που πλημμύρισαν, πάλευαν να αποκαταστήσουν τους χώρους τους ώστε να μπορέσουν να ξαναδουλέψουν.

Όπως σημείωσε στην Kalamata Journal ο Ανδρέας Ζαγάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, ο οποίος επίσης διατηρεί κατάστημα επί της Ναυαρίνου, οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν γίνει σε επιχειρήσεις ανατολικά της οδού Αύρας. Συγκεκριμένα το ξενοδοχείο Horizon Blu είναι κλειστό, ενώ έχουν πλημμυρίσει επίσης το καφέ Le Jardin και τo υπόγειο της «Τριλογίας». Κλειστές έμειναν αυτές τις μέρες και άλλες επιχειρήσεις στον ίδιο δρόμο, που είχαν μικρότερα προβλήματα.

Ο κ. Ζαγάκος εξέφρασε την ελπίδα ότι σε μία εβδομάδα η παραλία θα έχει ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς, καθώς ο Σεπτέμβρης είναι καλός μήνας όσον αφορά την τουριστική σεζόν.

Ειδικά για τα καλάμια τα οποία έχουν κατακλύσει την ακτή, ο κ. Ζαγάκος υπέθεσε ότι είχαν κοπεί από ρέματα στο πλαίσιο καθαρισμού, αλλά δεν μαζεύτηκαν με αποτέλεσμα να τα κατεβάσει το ορμητικό νερό στη θάλασσα. 

Μαρία Νίκα

Ακολουθούν φωτογραφίες