Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 18:08

Σε άριστη κατάσταση το νερό, τονίζει ο Δήμος Καλαμάτας

Σε άριστη κατάσταση το νερό, τονίζει ο Δήμος Καλαμάτας

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 
Το νερό της Καλαμάτας είναι άριστο και δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνονται οι κάτοικοι με έξοδα για την αγορά εμφιαλωμένου, τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στην οποία επισημαίνεται ότι η σχετική διαπίστωση προκύπτει από χημική ανάλυση που έγινε στο εργαστήριο της ΔΕΥΑΚ. Πάντως, για την καταλληλόλητα του νερού μπορεί να αποφανθεί μόνο η Διεύθυνση Υγείας, ανακοίνωση της οποίας αναμένεται, ενώ σημειώνεται ακόμη ότι το εργαστήριο της ΔΕΥΑΚ δεν είναι διαπιστευμένο από το κράτος…

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση που έκανε σήμερα ο Δήμος έχει ως εξής: «Το πόρισμα αναλύσεων (μπορείτε να το δείτε εδώ) σε δείγμα πόσιμου νερού, που ελήφθη την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 και εξετάσθηκε στο εργαστήριο της ΔΕΥΑΚ, δείχνει ότι από χημικής απόψεως το πόσιμο νερό είναι σε άριστη κατάσταση.
Υπολειμματικό χλώριο ανιχνεύεται σε όλο το δίκτυο υδρεύσεως, πράγμα που σημαίνει ότι το πόσιμο νερό είναι προστατευμένο.
Έχουν ληφθεί δείγματα και αναμένονται πορίσματα μικροβιολογικών παραμέτρων το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2016.
Παρακαλούνται οι πολίτες να εμπιστεύονται τις ανακοινώσεις του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, ώστε να μην επιβαρύνονται με έξοδα αγοράς εμφιαλωμένου νερού.
Το νερό της Καλαμάτας είναι σε άριστη κατάσταση».