Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 21:51

Μιχάλης Αντωνόπουλος: Ο δήμαρχος κρύβεται όπως κρυβόταν και στις φωτιές του 2007

Μιχάλης Αντωνόπουλος: Ο δήμαρχος κρύβεται όπως κρυβόταν και στις φωτιές του 2007

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. 
«Καλούμε το δήμαρχο να μπει σε διαδικασίες συντονισμού όλων των δυνάμεων του τόπου μας, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών» Μιχάλης Αντωνόπουλος, αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο μετά την καταστροφή που προκάλεσε το καιρικό φαινόμενο της νύχτας της Τρίτης. Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του για την αναβολή της προγραμματισμένης για απόψε συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι ο δήμαρχος κρύβεται ενώ ο κόσμος χρειάζεται τη συμπαράστασή του, ενώ σχολίασε πως λειτουργεί αυτόβουλα, αποφεύγοντας τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τους άλλους φορείς…

Νωρίς το βράδυ, σε δηλώσεις που έκανε στο Δημαρχείο ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, την ώρα που είχε προγραμματιστεί η έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο δήμαρχος ανέβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο για μια εβδομάδα. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας με τις ενέργειες του. Ζητήσαμε να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο ως έκτακτο και να συζητήσουμε τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει αυτή τη στιγμή η πόλη για τα έργα ανακούφισης και να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση με ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και να δούμε πως μπορούμε να βρούμε χρήματα που θα έρθουν στην Καλαμάτα με οποιονδήποτε τρόπο για την ανακούφιση των πληγέντων».
Σε ό,τι αφορά τη στάση του δημάρχου ο Μιχάλης Αντωνόπουλος σημείωσε: «Οι δημότες περιμένουν απ’ όλους εμάς και ειδικά από το δήμαρχο να βγει έξω, να δει τα προβλήματα, να πάει κοντά τους, να τους δώσει μια εικόνα συμπαράστασης. Να ακούσει πράγματα τα οποία θα ανακουφίσουν τον πόνο τους και όχι να κρύβεται. Δυστυχώς ο δήμαρχος στις δύσκολες περιπτώσεις, απ’ ότι θυμάμαι και στις φωτιές του 2007 κρυβόταν. Και σήμερα στα προβλήματα αυτά έχει κλειστεί στο γραφείο του, δεν δέχεται την αντιπολίτευση, δεν μιλάει μαζί μας, δεν μας φώναξε καμία σε σύσκεψη, δεν δέχεται να ακούσει τις προτάσεις μας και ενεργεί αυτόβουλα χωρίς να συνεργάζεται με τον οποιοδήποτε θεσμοθετημένο φορέα».
Πάντως ο κ. Αντωνόπουλος χαρακτήρισε φιλότιμες τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών, προσθέτοντας όμως ότι «αυτό δεν φτάνει. Οι κάτοικοι πρέπει να ακούσουν τι μπορεί να γίνει από εδώ πέρα, αν θα ξαναπλημμυρίσουν αν βρέξει πάλι αύριο και τι θα πρέπει να κάνουν».
Επίσης ο Μιχάλης Αντωνόπουλος σχολίασε ότι «αυτό που έχει ενοχλήσει όλους μας είναι ότι ο δήμαρχος επιδίδεται σε μια παραφιλολογία ευθυνών και γενικότερα απαξίωσης της προσπάθειας που κάνουν άλλοι φορείς ή όσοι επισκέπτονται τη Μεσσηνία, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Θεωρούμε ότι είναι ό,τι χειρότερο τη δύσκολη αυτή ώρα να μαίνεται ένας τέτοιος πόλεμος».
Τέλος, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών» ανέφερε ότι η μεγάλη καταιγίδα της νύχτας της Τρίτης «έπιασε το Δήμο Καλαμάτας κυριολεκτικά στον ύπνο», διότι, όπως συνέχισε, από την καταιγίδα του 2013 είχε διαπιστωθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα και συγκεκριμένοι κίνδυνοι και εφόσον δεν λήφθηκαν μέτρα για την αντιμετώπισή τους ήταν «ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό που συνέβη.
Καλούμε το δήμαρχο να μπει σε διαδικασίες συντονισμού όλων των δυνάμεων του τόπου μας, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα σε συνεργασία και με εμάς εδώ στην αντιπολίτευση για να μπορέσουμε κάποια στιγμή αυτός ο τόπος να ανταπεξέλθει σε αυτά που όλοι έχουμε στο μυαλό μας».
Στ.Μ.