Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 22:03

Έκτακτη και ανοιχτή συνεδρίαση για την ανακούφιση των πληγέντων ζητάει ο Μ. Μάκαρης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Την άποψη ότι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, κρύβεται από την Καλαμάτα και από το Δημοτικό Συμβούλιο, γι’ αυτό και ανέβαλε για μία εβδομάδα την προγραμματισμένη για απόψε συνεδρίαση του Σώματος, εξέφρασε σε δηλώσεις του, νωρίς το βράδυ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης. Ζήτησε την πραγματοποίηση, μέσα στο Σαββατοκύριακο, έκτακτης και ανοιχτής συνεδρίασης του Σώματος, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, για την ανακούφιση των πληγέντων και για την άμεση υλοποίηση αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να μην επαναληφθούν σε επόμενη βροχή οι ίδιες καταστροφές…

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, ξεκίνησε εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των νεκρών από το καιρικό φαινόμενο και τις ευχές του για την ταχεία ανάρρωση των πέντε ασθενών, όπως σημείωσε, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν κατά την κακοκαιρία. Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο ίδιος και οι σύμβουλοι της παράταξής του από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλάι των πληγέντων ενώ αντίθετα, υπογράμμισε, «δυστυχώς ο δήμαρχος με την απουσία του δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας εξέφρασε την αντίδρασή του για την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχολιάζοντας ότι «ο δήμαρχος πρέπει να πάψει να κρύβεται από την Καλαμάτα και από το Δημοτικό Συμβούλιο». Ζήτησε να πραγματοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο έκτακτη και ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, με θέμα την ανακούφιση των πληγέντων και την άμεση υλοποίηση επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων.
Στη συνέχεια ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι η δημοτική αρχή, με τη δεκαετή μέχρι τώρα θητεία της, έχει και αυτή ευθύνες για την καταστροφή που συνέβη. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν μπορεί να είναι δικαιολογία ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε σε πρόταση της δημοτικής αρχής, το 2013, για τη χρηματοδότηση με 3,5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αντιπλημμυρικά έργα. Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ένας αγωνιστής δήμαρχος θα έβγαινε στο δρόμο και θα διεκδικούσε τη χρηματοδότηση του Δήμου. Επιπλέον δε σημείωσε ότι τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι και κανένα φοβερό ποσό και θα μπορούσε να τα εξοικονομήσει και ο ίδιος ο Δήμος, δεσμεύοντας τμηματικά κάθε χρόνο από τον προϋπολογισμό του ένα ποσό για να κάνει ο ίδιος αυτά τα έργα.
Επίσης, ο Μανώλης Μάκαρης σχολίασε ότι δεν δικαιολογείται μια δημοτική αρχή με θητεία δέκα χρόνων να έχει προχωρήσει σε σειρά έργων ήσσονος σημασίας, όπως είναι κάποιες αναπλάσεις αλλά να αφήνει αθωράκιστη την πόλη από τις πλημμύρες.
Τέλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τόνισε ότι η παράταξή του θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου για την αποκατάσταση των πληγέντων και για την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχει ανάγκη η πόλη.
Στ.Μ.