Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 09:49

Σε διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τους Καλαματιανούς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τους Καλαματιανούς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ 
«Μετά τη “θεομηνία” των μνημονίων η “θεομηνία” της πλημμύρας» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Μεσσηνίας...

«Είναι όμως έτσι;;; Όσο “θεομηνία” ήταν τα μνημόνια άλλο τόσο ήταν και η πρόσφατη πλημμύρα» σημειώνει και καλεί τους δημότες σε παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας (σ.σ. έχει οριστεί για την Πέμπτη 15/9 στις 8.00 μ.μ.).
«Κάθε φορά μετά από μεγάλες καταστροφές από φυσικά φαινόμενα, όλοι οι αρμόδιοι αναφέρονται στον όρο “θεομηνία” για να αποδείξουν προφανώς ότι δε θα μπορούσαν να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν. Το ίδιο και στην πόλη μας την Καλαμάτα, στις ανακοινώσεις όλων, τα “έκτακτα καιρικά φαινόμενα”, η “θεομηνία”, και ευθύνες πουθενά;;; Γιατί;;; Διότι είναι όλοι συνένοχοι. Δήμος, Περιφέρεια, Κυβέρνηση (αυτή και οι προηγούμενες), Μορέας. Αλλά κυρίως το σύστημα, που όλοι τους υπηρετούν. Μπροστά στο επιχειρηματικό υπερκέρδος δε μετράει τίποτε. Καταστροφή περιουσιών, ξεσπίτωμα οικογενειών, καταστροφή καλλιεργειών, ζωικού κεφαλαίου, ακόμη και νεκροί. Όλοι αυτοί ποτέ τους δε θα βάλουν τις απαιτούμενες υποδομές πάνω από τα σχέδιά τους και τα προσδοκώμενα επιχειρηματικά οφέλη για να μη βιώνουμε καταστροφές σαν αυτή που βιώσαμε στην Καλαμάτα.
Ήρθε όμως η ώρα η τοπική κοινωνία αλλά και η κοινωνία γενικότερα να πει φτάνει πια, όχι άλλα έργα βιτρίνας, όχι έργα χωρίς να υπολογίζεται το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος, γιατί όπως όλοι βιώσαμε η φύση δεν υπακούει στους ανθρώπινους Νόμους. Ήρθε η ώρα να αποδοθούν επί τέλους και ευθύνες εκεί που αναλογούν. Ο λαός πρέπει με μαζικές κινητοποιήσεις να απαιτήσει έργα υποδομής και όχι βιτρίνας, για την προστασία της περιουσίας του αλλά και των ανθρώπινων ζωών. Να απαιτήσει αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας στην εκτέλεση των δημόσιων έργων.
Να λογοδοτήσουν τώρα οι υπεύθυνοι.
Να αποζημιωθούν άμεσα και στο ακέραιο όσοι πλήγηκαν.
Να μπουν επιτέλους οι ανθρώπινες ανάγκες πάνω από τα κέρδη τους.
Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας, καλούμε σαν πρώτη κινητοποίηση σε παράσταση διαμαρτυρίας, με τα παραπάνω αιτήματα, στο πρώτο Δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει στην πόλη μας».