Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 20:05

Τέλος ο Οδυσσέας Βουδούρης από γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥΖΑΛΑ 
Ο Οδυσσέας Βουδούρης δεν είναι πια γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποδέχτηκε την παραίτησή του, μετά την δημοσιοποίηση των προβλημάτων που υπήρχαν στη σχέση του με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τα οποία εμπόδιζαν και την αντιμετώπιση εξαιρετικών ζητημάτων που υπάρχουν σχετικά με τους πρόσφυγες. Έτσι λοιπόν, το πολιτικό βιογραφικό το Οδυσσέα Βουδούρη «εμπλουτίστηκε» από το σύντομο πέρασμα σε μια ακόμη πολιτική θέση…

Ο Οδυσσέας Βουδούρης από το πρωί, σε τηλεοπτική συνέντευξη, τόνισε ότι τελεί υπό παραίτηση, λόγω του ζητήματος που υπάρχει στη σχέση του με τον Γιάννη Μουζάλα.
Μιλώντας το μεσημέρι στον Βήμα 99,5, σύμφωνα με τον ιστότοπο in, δήλωσε ότι η παραίτησή του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ χαρακτήρισε μύθευμα και ψεύδος ότι πίεσε «να τοποθετηθεί Διευθύντρια Πρώτης Υποδοχής της επιλογής μου».
«Έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί η εντολή που μου έδωσε δεν έχει αντικείμενο και οι δομές είναι ακυβέρνητες» είπε και πρόσθεσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να τοποθετεί διοικητές.
«Δεν μου έχει εκχωρήσει ο υπουργός το δικαίωμα να ορίζω τους διοικητές στα νησιά που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «επί δύο μήνες προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον Γιάννη Μουζάλα».
Νωρίτερα ο Οδυσσέας Βουδούρης είχε επιρρίψει ευθύνες στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα σχετικά με τις αρμοδιότητές του.
«Το ερώτημα είναι απλό. Γιατί ο υπουργός δεν εφαρμόζει το νόμο;» ανέφερε ο κ. Βουδούρης μιλώντας το πρωί στον Σκάι.
Παράλληλα έκανε έκκληση στον αναπληρωτή υπουργό να συναντηθούν και να του πει «πρόσωπο με πρόσωπο» αν δεν τον θέλει στη θέση αυτή.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα τον Απρίλιο στην ομώνυμη Γενική Γραμματεία που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016. Ωστόσο έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ.
Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός με έγγραφό του προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα στις 3 Αυγούστου ζητά από τον Οδυσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφασή του ώστε να τις εγκρίνει, έως την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.
Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας στις 8 Σεπτεμβρίου με επιστολή του προς τον υπουργό τον ενημερώνει για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό καθώς μια σειρά ενεργειών που ορίζει η νομοθεσία όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έχουν κολλήσει εξαιτίας του ότι δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες η Γενική Γραμματεία και ο ίδιος προσωπικά.
«Αγαπητέ Γιάννη σήμερα καθίσταται πλέον επικίνδυνο να συνεχίσουμε χωρίς την άμεση εφαρμογή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος. Οι συνθήκες είναι δραματικές όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη χώρα μας συνολικά…», επισημαίνει.