Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 18:05

Χρήματα για την αποκατάσταση της Φοιτητικής Εστίας από το υπουργείο Παιδείας

Χρήματα για την αποκατάσταση της Φοιτητικής Εστίας από το υπουργείο Παιδείας

Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ 
Την έγκριση διάθεσης ποσού 60.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των καταστροφών, ιδιαίτερα στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις, της Φοιτητικής Εστίας, που προκλήθηκαν από την πλημμύρα της περασμένης εβδομάδας, ανακοίνωσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας. Στην σχετική ανακοίνωση όμως σχολιάζει και την προσπάθεια πολιτικών προσώπων να αποδώσουν ευθύνες σε άλλους για τις ζημιές που προκλήθηκαν. «Τέτοιες δύσκολες καταστάσεις θα έπρεπε να μας φέρνουν στην ίδια πλευρά της όχθης και να μην γινόμαστε θιασώτες πολιτικών διαξιφισμών πάνω στα ερείπια», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος έκανε ανάλογη παρέμβαση και χθες, κατά τη σύσκεψη με τους δημάρχους, τον περιφερειάρχη και τους υπουργούς, στο υπουργείο Εσωτερικών, για τις ζημιές από την πλημμύρα, την αποκατάστασή τους και την ανακούφιση των πληγέντων…

Στην ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα σημειώνεται: «Σήμερα, Πέμπτη 15/9/2016 το Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναλογιζόμενο το ύψος της καταστροφής που υπέστη η φοιτητική εστία στη πόλη μας, εξασφάλισε το ποσό των 60.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο συγκεκριμένο χώρο. Οι εκτεταμένες ζημιές είχαν εξαναγκάσει πολλούς σπουδαστές να φιλοξενούνται σε άλλους χώρους. Η ανταπόκριση του Υπουργείου, ύστερα από τις υποδείξεις για άμεση επέμβαση στο πρόβλημα, ήταν θετική και αποτελεσματική.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες τις Μεσσηνίας ότι θα καταβάλλουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να επουλώσουμε τις πληγές μας. ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ μακριά από πολιτικές αντιπαλότητες πρέπει να συμβάλλουμε στην άμεση αποκατάσταση της κανονικότητας. Τέτοιες δύσκολες καταστάσεις θα έπρεπε να μας φέρνουν στην ίδια πλευρά της όχθης και να μην γινόμαστε θιασώτες πολιτικών διαξιφισμών πάνω στα ερείπια».
Στ.Μ.