Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 19:31

Εκατό δύτες παγκόσμιας κλάσης από 20 χώρες του κόσμου στην Καλαμάτα

Σταύρος Καστρινάκης, Νίκος Μπασακίδης, Χάρης Βγενής Σταύρος Καστρινάκης, Νίκος Μπασακίδης, Χάρης Βγενής

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ 
Δύτες, με παγκόσμιες διακρίσεις, από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, τη Μαλαισία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Αγγλία, τη Γερμανία, σχεδόν από 20 χώρες, έχουν ήδη φτάσει στην Καλαμάτα και προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης, που ξεκινάει την Κυριακή, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το EliteCityResortαλλά και στο κολυμβητήριο. Εκπρόσωποι των διοργανωτών και υποστηρικτών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι, απεύθυναν κάλεσμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα, ιδιαίτερα την άλλη Πέμπτη και το άλλο Σάββατο, στο κολυμβητήριο…

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας AIDA, στο οποίο, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος των διοργανωτών, Σταύρος Καστρινάκης, θα λάβουν μέρος περίπου 100 δύτες. Επεσήμανε ότι το πρωτάθλημα είναι ομαδικό και πως οι ομάδες θα αγωνιστούν σε τρεις διαφορετικές δοκιμασίες, στην κατάδυση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος, στο κράτημα της αναπνοής και στο μακροβούτι.
Ο Σταύρος Καστρινάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο Δημαρχείο, σημείωσε ότι είναι η τρίτη φορά που γίνεται στην Καλαμάτα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης. Η πρώτη ήταν το 2011 και η δεύτερη το 2013, ενώ είναι η πρώτη φορά που έρχονται δύτες από χώρες της Ασίας.
Ανέφερε ακόμη ότι το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τα αγωνίσματα που θα γίνουν την άλλη Πέμπτη, στο κολυμβητήριο αλλά ιδιαίτερα το άλλο Σάββατο, οπότε και θα κριθεί το ποια ομάδα θα κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης, σημείωσε από την πλευρά του ότι η διεξαγωγή για μια ακόμη φορά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης στην Καλαμάτα αποδεικνύει ότι η πόλη διαθέτει τόσο το ανθρώπινο δυναμικό όσο και τις υποδομές για τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Ευχήθηκε δε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και τους αθλητές.
Ο δημοτικός σύμβουλος Χάρης Βγενής, ως πρόεδρος του Ναυταθλητικού Συλλόγου «Αίολος», τόνισε ότι ο Σύλλογός του υποστηρίζει με πλωτά μέσα και με τα στελέχη και τους αθλητές του τη συγκεκριμένη διοργάνωση, διότι συμβάλλει στην προώθηση του ναυταθλητισμού και στην εξωστρέφεια της πόλης. Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις οχτώ το βράδυ, στην πισίνα του EliteCityResort.
Στ.Μ.