Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 14:06

Στεφανιογράφος 500.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ως το τέλος του χρόνου

ΔΩΡΕΑ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΙΑΡΧΟΥ-ΚΑΡΕΛΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 
Μέχρι το τέλος του 2016 επιδιώκει η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας να έχει γίνει η προμήθεια του νέου σύγχρονου στεφανιογράφου για το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής. Ο εξαιρετικά σημαντικός αυτός εξοπλισμός για τη δημόσια υγεία στην περιοχή, θα γίνει με δωρεά 400.000 ευρώ από το Ίδρυμα Νιάρχου, 50.000 ευρώ από το Ίδρυμα Καρέλια και 50.000 ευρώ από το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου, τα οποία η διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί θερμά…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου, σήμερα ο διοικητής, Γιώργος Μπέζος, έλαβε και επίσημα την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, για τη δωρεά των 400.000 ευρώ για το στεφανιογράφο.
Επισημαίνεται ακόμη ότι «τις αμέσως επόμενες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας προχωρά στην αποδοχή των δωρεών και ορίζει το φορέα υλοποίησης-οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος θα προβεί σε όλη την διαγωνιστική διαδικασία και έρευνα αγοράς προκειμένου να ολοκληρωθεί η προμήθεια και εγκατάσταση του νέου στεφανιογράφου. Στόχος της Διοίκησης είναι όλη η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί με τη λήξη του έτους. Ήδη ομάδα εργασίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, απαρτιζόμενη από ιατρούς της Καρδιολογικής Κλινικής-Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και τα στελέχη του Τμήματος της Βιοϊατρικής έχουν ξεκινήσει να «ξεσκονίζουν» τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες κάθε τέτοιου μηχανήματος που προσφέρουν οι μεγάλες εταιρίες του χώρου».

ΓΙΟΡΓΟΣ ΜΠΕΖΟΣ
Στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου περιλαμβάνεται και η ακόλουθη δήλωση του Γιώργου Μπέζου: «Εκφράζω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη και τις βαθιές μου ευχαριστίες για αυτή την τόσο σπουδαία δωρεά.
Ενέργειες που αντανακλούν το μεγαλείο της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης και σου υπενθυμίζουν με το πιο καθαρό τρόπο ότι δεν έχει χαθεί η Ελπίδα και η Αισιοδοξία για ένα καλύτερο κόσμο.
Με σκληρή δουλειά, αγάπη και μεράκι, κερδίζουμε καθημερινά το στοίχημα της προσφοράς υψηλών και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας στο Νοσοκομείο μας. Στο Νοσοκομείο όλων των Πελοποννησίων.
Υπηρετούμε καθημερινά το βασικό αγαθό της Υγείας που βρίσκεται στη καρδιά του κοινωνικού κράτους και αποτελεί υπόθεση εθνική, κοινωνική κυρίως όμως υπόθεση όλων μας. Η σημερινή πράξη δωρεάς επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο αυτόν το σημαντικό κανόνα.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»