Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 00:39

Διαχείριση της ανεργίας και στο Δήμο Καλαμάτας με 197 προσωρινές προσλήψεις…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το πρόγραμμα διαχείρισης της ανεργίας, που οι κυβερνήσεις έχουν βαφτίσει «κοινωφελής εργασία», συνεχίζεται με νέο κύκλο προσλήψεων στο Δήμο Καλαμάτας. Θα προσληφθούν 197 άνεργοι, με σύμβαση διάρκειας οχτώ μηνών. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έχει ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο και ένα ειδικό πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το Δήμο Καλαμάτας, για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η πλημμύρα της 7 Σεπτέμβρη…

Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε σχετικά: «Προσλήψεις 197 υπαλλήλων στο Δήμο Καλαμάτας, κυρίως μακροχρόνια ανέργων, πρόκειται να γίνουν μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Καλαμάτας και Διευθυντών Υπηρεσιών, ενώ κατά την έναρξή της παρέστη ο Δήμαρχος, ο οποίος έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες.

Το πρόγραμμα αυτό αναγγέλθηκε στο Δήμο Καλαμάτας με έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και θα έχει διάρκεια 8 μηνών. Ήδη ο Δήμαρχος όρισε υπεύθυνο επικοινωνίας από πλευράς Δήμου Καλαμάτας το Γενικό Γραμματέα. Άμεσα ο Δήμος θα προχωρήσει στη χαρτογράφηση των αναγκών του, τις οποίες θα γνωστοποιήσει στο Υπουργείο ηλεκτρονικά, όπως προβλέπεται.

Θα απασχοληθεί προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κυρίως εργάτες, αλλά και επιστήμονες. Θα ενισχυθούν με εργαζομένους οι Διευθύνσεις Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου, η ΔΕΥΑΚ κ.ά.

Πρόκειται για πρόγραμμα, το οποίο δεν πρέπει να συγχέεται με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που ζήτησε από το Υπουργείο Εργασίας ο Δήμαρχος, με σκοπό τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας με προσωπικό για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πλημμυρικού φαινομένου της 7ης Σεπτεμβρίου 2016».

Στ.Μ.