Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 20:03

Ο διοικητής του Νοσοκομείου έστρεψε εναντίον του όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο!

Ο διοικητής του Νοσοκομείου έστρεψε εναντίον του όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΑ 
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, κατόρθωσε το ακατόρθωτο και από εκεί που όλοι τον επαινούσαν κατάφερε να στρέψει εναντίον του ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο… Ο περιφερειακός σύμβουλος, Άγγελος Χρονάς, πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε χωρίς να ενημερώσει το Κέντρο Φυσικός-Ιατρικής Αποκατάστασης Φιλιατρών. Σε σχετική ανακοίνωσή του επέρριψε ευθύνες και στο διοίκηση του Νοσοκομείου για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο, ενώ ο διοικητής, Γιώργος Μπέζος, του απάντησε πολύ επιθετικά. Το θέμα τέθηκε χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο καταδίκασε τον διοικητή για το ύφος του, σχολιάζοντας μάλιστα ότι ένας διορισμένος δεν μπορεί να απαντάει κατά αυτόν τον τρόπο σε έναν αιρετό…

Ειδικότερα, ο Άγγελος Χρονάς, εντατεταλμένος από τον περιφερειάρχη σύμβουλος για τα θέματα υγείας στη Μεσσηνία, μετά την επίσκεψή του στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «ένα κέντρο το οποίο, αν και διαθέτει τέσσερις πτέρυγες, αξιοποιείται μόνο η μία ενώ δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη συντήρηση της κτιριακής υποδομής με αποτέλεσμα κανείς να αντικρίζει με θλίψη «εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας» σε όλους τους χώρους. Εργασίες συντήρησης έχουν να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια ενώ το πιο αποκαρδιωτικό είναι πως άρτιος εξοπλισμός αποκατάστασης δεν χρησιμοποιείται και μένει ανενεργός.
Για την εικόνα που αντικρίζει κανείς στο κέντρο κάποιοι φέρουν ακεραία την ευθύνη και για μένα οφείλουν τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο οποίο υπάγεται το ΚΕΦΙΑΠ, να δείξουν επιτέλους ενδιαφέρον και να προβούν άμεσα σε ενέργειες που θα βοηθήσουν το κέντρο να επιτελέσει το έργο για το οποίο έχει δημιουργηθεί και μάλιστα να δείξουν ευαισθησία μεγαλύτερη, αφού μιλάμε για “παιδιά”».
Στην απάντησή του ο Γιώργος Μπέζος σημείωσε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στον Άγγελο Χρονά: «Ο ίδιος λέτε ότι πήγατε (σ.σ. στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρων) αιφνιδιαστικά. Γιατί; «φοβάστε» να μας ενημερώσετε ως υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά, ή να υποθέσουμε ότι μας κάνετε έλεγχο; Και αν ναι, από πού αντλείτε αυτό σας το δικαίωμα; Η τακτική πάντως της εφόδου που ακολουθείτε έχει καταδικαστεί από την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού χρόνια τώρα. Εσείς φαίνεται ότι θέλετε να μείνετε όμως προσκολλημένος στο παρελθόν. Δικαίωμά σας. Ντροπή σας όμως. Είστε νέος άνθρωπος και σχετικά νέος περιφερειακός σύμβουλος. Άλλα περιμένει ο κόσμος και η Πελοπόννησος από εσάς. Εάν πάντως δεν ξέρετε πώς λειτουργεί ένα θεσμικό πρόσωπο, καλό είναι να  ρωτήσετε και να μάθετε από παλαιότερους συναδέλφους σας. κ. Χρονά μας λέτε ότι από τις 4 πτέρυγες λειτουργεί μόνο η μία. Αυτό τώρα το μάθατε; 20 χρόνια τώρα δε το γνωρίζατε; Και επειδή καταλογίζετε ευθύνες, σας ρωτώ ευθέως: Είστε περιφερειακός σύμβουλος από το 2014 έχοντας την ιδιότητα υπευθύνου για θέματα Υγείας στη Μεσσηνία: γιατί δε καταθέσατε εάν πραγματικά ενδιαφερόσαστε έστω και μία πρόταση για το θέμα αυτό; Οχι μόνο δεν το κάνατε, αλλά δεν ζητήσατε και ποτέ μια ενημέρωση για να μάθετε τι ενέργειες έχουν γίνει και είναι σε εξέλιξη. Ή μήπως το ζητήσατε και σας το αρνηθήκαμε; Λοιπόν κ. Χρονά για να τελειώνουμε. Σοβαρευτείτε και εάν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε, αλλάξτε τακτική. Εμείς συνεργασίες θέλουμε αλλά με όρους ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού. Αλλωστε αυτό το έχουμε αποδείξει. Απεχθανόμαστε όμως τους υποκριτές και τους πολιτικάντηδες. Κύριε περιφερειάρχη, κύριε Πέτρο Τατούλη, μαζέψτε τον, σας εκθέτει…”.
Σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας σημειώνει: «Ομόφωνα καταδίκασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας κ. Μπέζου, όπως αποτυπώθηκε στην επιστολή που δημοσίευσε ενάντια στον Εντεταλμένο για θέματα υγείας Περιφερειακό Σύμβουλο Μεσσηνίας κ. Άγγελο Χρονά.
Όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου χαρακτήρισαν μη αποδεκτή τέτοια συμπεριφορά και μάλιστα διορισμένου διοικητή νοσοκομείου προς αιρετό εκπρόσωπο των πολιτών της Πελοποννήσου. Εξουσιοδότησαν επίσης τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να αποστείλει επιστολή προς το Διοικητή του Νοσοκομείου εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του Συμβουλίου για τη συμπεριφορά αυτή».
Στ.Μ.