Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 19:14

Στροφή στους μαθητές, στους γονείς και πρόταση για τμήμα χορού για ΑΜΕΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΦΑΡΙΣ 
Εάν ο σκοπός είναι η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς καλλιτεχνικής εκπαιδευτικής δομής τότε πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα, σημειώνει η καλλιτεχνική διευθύντρια της Σχολής, Κατερίνα Κασιούμη. Και ανάμεσα σε αυτά προτείνει το άνοιγμα της Σχολής στα Δημοτικά Σχολεία, με την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν το χορό. Προτείνει επίσης να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο ενδιαφέρον που δείχνουν γονείς μαθητών και γενικά ενήλικες για την ενασχόλησή τους με το χορό. Επιπλέον έχει εισηγηθεί τη λειτουργία τμήματος χορού για τα άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα…

Οι εισηγήσεις της Κατερίνας Κασιούμη υποβλήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, το οποίο τις αποδέχτηκε γενικά κράτησε θετική στάση.  
KASIOUMH-KAT-HLIOPOULOS-THAN-28-07-16.jpg
Η καλλιτεχνική διευθύντρια της Σχολής Χορού, Κατερίνα Κασιούμη με τον πρόεδρο της Φάρις, Θανάση Ηλιόπουλο
Ειδικότερα, οι προτάσεις της Κατερίνας Κασιούμη είναι οι εξής:
«Το έργο που επί τόσα χρόνια επιτελεί η Δημοτική Σχολή Χορού πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προβολής, ώστε η Σχολή να συνεχίσει να αποτελεί ένα σημαντικό πόλο έλξης και σημείο αναφοράς. Για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εκπαίδευσης απαιτούνται και αυξημένα έσοδα αλλά και κάποια έξοδα. Η αύξηση των εσόδων μπορεί να επιτευχθεί με την δραστηριοποίηση στους κατωτέρω στόχους :
1) Ενίσχυση της σχέσης της Σχολής με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσω της δημιουργίας προγραμμάτων για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας με στόχο την γνωριμία των μαθητών με την τέχνη του χορού.
2) Εισαγωγή εκ νέου των διεθνώς πιστοποιημένων γνώσεων της Royal Academy of Dancing (RAD). Θεωρώ, ως πιστοποιημένη δασκάλα της RAD, ότι οι δάσκαλοι της Σχολής μπορούν με την επίβλεψη και αρωγή μου να διδάξουν την συγκεκριμένη ύλη σε συγκεκριμένες τάξεις και στο τέλος της χρονιάς όσοι εκ των μαθητών το επιθυμούν να συμμετάσχουν και στις εξετάσεις αξιολόγησης. Αυτό θα φέρει περαιτέρω αναγνώριση στη Σχολή, μαζί με τα ανάλογα έσοδα, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι μεγαλύτερα των όποιων εξόδων.
3) Από την περσινή χρονιά αλλά και όλη την φετινή χρονιά, υπήρξε ένα αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από ενήλικες, που θα ήθελαν να γνωρίσουν την τέχνη του χορού και τα οφέλη της άσκησης αυτής. Θεωρούμε ότι ο ικανός αυτός αριθμός μαθητών χάθηκε μιας και λόγω τυπικών διαδικασιών, τα μαθήματα εγκρίθηκε να ξεκινήσουν το Νοέμβριο, μήνα που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη διαμορφώσει το πρόγραμμά τους. Προτείνεται φέτος τα μαθήματα να ξεκινήσουν με την αρχή της σχολικής χρονιάς. Όσοι δε από τους ενδιαφερόμενος είναι γονείς παιδιών της σχολής προτείνεται να μην επιβαρυνθούν με το κόστος της εγγραφής.
4) Ενίσχυση της συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας. Η συνεργασία της Σχολής και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, στα πλαίσια της έκθεσης «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας», αποτέλεσε αντικείμενο ευμενών σχολίων στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο και παράλληλα «ένωσε» τους μαθητές της Σχολής με την ιστορία και τον αρχαιολογικό πλούτο του τόπου τους.
5) Οργάνωση επιλεγμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων, τα οποία θα πρέπει να στοχεύουν όχι μόνον στην τοπική κοινωνία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
6) Δημιουργία τμήματος χορού για ΑΜΕΑ».
Στ.Μ.