Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 21:28

Ένα μήνα μετά την πλημμύρα και ακόμη τίποτα για τις "ενδεχόμενες ευθύνες" του Μορέα…

Ένα μήνα μετά την πλημμύρα και ακόμη τίποτα για τις "ενδεχόμενες ευθύνες" του Μορέα…

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ 
Περνάει ο καιρός αλλά η σύσκεψη για το έργο του Μορέα, την πλημμύρα και τις καταστροφές είναι άγνωστο αν και πότε θα γίνει. Παρότι την έχει αναγγείλει εδώ και εβδομάδες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, η σύσκεψη για τη «διερεύνηση των ενδεχόμενων ευθυνών» του Μορέα που ίσως συνδέονται με τις πλημμύρες και τις καταστροφές της 7 Σεπτέμβρη όχι μόνο είναι αμφίβολο αν θα γίνει αλλά ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Καρνέσης, δήλωσε στην «KalamataJournal» ότι σχετική ενημέρωση από το Δήμο δεν του έχει γίνει…

Ειδικότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Καρνέση τον ρωτήσαμε αν γνωρίζει πότε θα γίνει η σύσκεψη την οποία έχει αναγγείλει ο δήμαρχος, εκείνος όμως απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι για το θέμα και πως δεν του έχει αναφερθεί κάτι από το Δήμο.
Ο Δήμος Καλαμάτας από τις 20 Σεπτέμβρη έχει ανακοινώσει τα εξής: «Προγραμματισμένη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, στις προσεχείς ημέρες, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Υποδομών και στελεχών του «Μορέα», με αντικείμενο την ενδεχόμενη στοιχειοθέτηση ευθυνών του «Μορέα» όσον αφορά στις τελευταίες πλημμύρες, οι οποίες έπληξαν την Καλαμάτα. Υπήρξαν σημαντικά προβλήματα στη γέφυρα στο Πήδημα και σε όλη την έκταση του περιμετρικού δακτυλίου, ο οποίος ήταν ένα ανοιχτό εργοτάξιο.
Ο Δήμαρχος, σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, διεπίστωσε ότι υφίσταται ευνοϊκό κλίμα από όλες τις πλευρές, για να υπάρξει συμφωνία με την επιχείρηση».
Άραγε το κλίμα να χάλασε;…
Στ.Μ.