Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 18:25

Σωματεία ετοιμάζουν συλλαλητήριο για σταθερή δουλειά με δικαιώματα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Συλλαλητήριο στην Καλαμάτα, το οποίο θα γίνει παράλληλα με τη μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα, την άλλη Δευτέρα, με διεκδικητικό πλαίσιο την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και σε κόντρα της επερχόμενης μεταρρύθμισης στα εργασιακά, διοργανώνουν Σωματεία της Μεσσηνίας, που καλούν σε συμμετοχή και άλλους εργαζόμενους με τα σωματεία τους. Για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη την Τετάρτη, στις οκτώ το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα για τη σύσκεψη, «με πρωτοβουλία των Σωματείων Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα Ν. Μεσσηνίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν Μεσσηνίας, διοργανώνουμε σύσκεψη των Σωματείων του Νομού μας, που υπέγραψαν για τις Συλλογικές Συμβάσεις, για την Τετάρτη και ώρα οκτώ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η διοργάνωση συλλαλητηρίου των συνδικάτων και στον Νομό μας, για την Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2016.
Στην Αθήνα την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 6,30 στο Σύνταγμα.
Όλες οι οργανώσεις που μέχρι τώρα ξεπερνούν τις 400, σωματεία από κάθε κλάδο σε όλη τη χώρα, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα συντονιζόμαστε, διεκδικούμε με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή  Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
Όλες και όλοι  στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
Δε μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά!
Στις 17 Οκτώβρη καταθέτουμε το δικό μας πόρισμα!
Το πόρισμα των εργαζομένων!
Καταθέτουμε σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής).
Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος!
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!».