Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 18:59

Διαμαρτυρίες στο Διοικητήριο, υπάλληλοι δεν μπορούν ούτε να πλησιάσουν στις τουαλέτες

Διαμαρτυρίες στο Διοικητήριο, υπάλληλοι δεν μπορούν ούτε να πλησιάσουν στις τουαλέτες

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ 
Με τα απολυμαντικά αναγκάζονται να πηγαίνουν στην τουαλέτα και αυτό μόνο αν είναι μεγάλη ανάγκη, εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας στο Διοικητήριο της Καλαμάτας. Εδώ και καιρό συνεργείο καθαρισμού δεν υπάρχει, καθώς η προηγούμενη εργολαβία έληξε και η καινούργια δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Οι δε δύο εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν, καθώς έχουν σύμβαση εργασίας η μία για μιάμιση ώρα την ημέρα και η δεύτερη για τρεις ώρες την ημέρα. Οι διαμαρτυρίες είναι έντονες και εντελώς δικαιολογημένες…

Το μεσημέρι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας μας περιέγραψαν μια απαράδεκτη κατάσταση, τονίζοντας ότι η υπομονή τους έχει ξεπεράσει τα όρια, ότι φοβούνται μην κολλήσουν κάτι και αρρωστήσουν και ότι επιτέλους η διοίκηση πρέπει να βρει λύση. «Υπάρχουν φορές που δεν μπορείς ούτε να πλησιάσεις στις τουαλέτες. Υπάρχει μούχλα ακόμη και στο δάπεδο, όσο για χαρτί δεν το συζητάμε, συνήθως δεν υπάρχει ούτε για δείγμα», μας είπαν χαρακτηριστικά.
DIOIKHTHRIO-KOUTSOULIES-MPALKONI-10-10-16.jpg
Μέσα στις κουτσουλιές και τις ακαθαρσίες μπαλκόνια του Διοικητήριου
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Θανάσης Αθανασόπουλος, σημείωσε ότι επανειλημμένως έχει τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα στην αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, καθώς και στον αρμόδιο διευθυντή, όμως το πρόβλημα δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί. Επιπλέον τόνισε ότι αύριο, Τρίτη, θα έχει ακόμη μια συνάντηση με την κ. Αλειφέρη, στην οποία, πρόσθεσε, έχει γίνει η πρόταση ώστε και το ωράριο εργασίας των δύο εργαζόμενων της Περιφερειακής Ενότητας στην καθαριότητα να διευρυνθεί αλλά και υπερωρίες να τους δοθούν.
Επιπλέον ο κ. Αθανασόπουλος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα αυτό είναι μια από τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης τομέων του δημόσιου τομέα. Αφαιρούν κομμάτι κομμάτι από τις αρμοδιότητες του δημοσίου προκειμένου να το δώσουν στον ιδιώτη, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου και συνέχισε ότι με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουν να απαξιώσουν το δημόσιο ώστε στη συνέχεια να δοθούν τα πάντα στους ιδιώτες. Η δική μου θέση, ως προέδρου του Συλλόγου, ανέφερε, είναι ότι αυτές οι εργασίες πρέπει να γίνονται από μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα.
Στ.Μ.