Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 17:51

Ξεκινά τη Δευτέρα η ανάπλαση στα «Ουζάκια», μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης

ΑΠΟ ΔΗΠΕΘΕΚ ΕΩΣ ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ 
Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί από την ανάδοχο εταιρία η έναρξη των εργασιών ανάπλασης στα «Ουζάκια» ή, ακριβέστερα, δυτικά και ανατολικά της Αριστομένους από την περιοχή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου μέχρι το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας. Η ανάπλαση θα γίνει ανά τμήματα, αρχικά στο κομμάτι από το Πάρκο Σιδηροδρόμων μέχρι την οδό Αριστοτέλους…

Ανάδοχος είναι η εταιρία «Ολύμπιος ΑΤΕ», η οποία προσέφερε στο σχετικό διαγωνισμό έκπτωση 60,32%, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.925.000 ευρώ. Η ίδια εταιρία έχει κάνει την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, ενώ η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από δάνειο του Δήμου από πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που χρηματοδοτήθηκε κατά ένα μέρος από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ο Δήμος έχει ενημερώσει τους επαγγελματίες για τον προγραμματισμό των έργων που θα γίνουν, ενώ αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει την απαλλαγή τους από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπλαση.
Πάντως, αυτό που προβληματίζει επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής είναι η σημαντική μείωση των θέσεων στάθμευσης, η οποία θα επέλθει με τη διαπλάτυνση του ανατολικού πεζοδρομίου της Αριστομένους και την κατάργηση της κάθετης στάθμευσης από τη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι το Δημοτικό Πάρκο.
Στ.Μ.