Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 20:04

Στα 10.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης για χριστουγεννιάτικο χωριό στην αποθήκη του Σιδηροδρομικού Σταθμού

Στα 10.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης για χριστουγεννιάτικο χωριό στην αποθήκη του Σιδηροδρομικού Σταθμού

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
Με τιμή εκκίνησης τα 10.000 ευρώ βγαίνει σε διαγωνισμό η εκμίσθωση των μεγάλων αποθηκών του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, για τη λειτουργία χριστουγεννιάτικου χωριού. Ο επιχειρηματίας που θα δώσει την υψηλότερη τιμή θα μπορεί, σύμφωνα με την προκήρυξη, να εκμεταλλευτεί την αποθήκη και την εορταστική περίοδο του 2017 αλλά και του 2018, καθώς η σύμβαση θα έχει διάρκεια ενός χρόνου με δικαίωμα παράτασης για ένα συν ένα χρόνια ακόμη. Η σχετική εισήγηση της δημοτικής αρχής προκάλεσε την αντίδραση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο εκπρόσωπος της οποίας, Τάσος Νιάρχος, κατήγγειλε ότι ο Δήμος λειτουργεί σαν μεσάζοντας για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, ενώ υπενθύμισε τις δηλώσεις του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ότι ο Δήμος θα αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του Σιδηροδρομικού Σταθμού για τους συλλόγους και φορείς της περιοχής και για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για τον κόσμο…

Το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση της δημοτικής αρχής για την κατάρτιση των όρων της προκήρυξης εκμίσθωσης της μεγάλης αποθήκης του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, σημείωσε ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη της ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία αναμένεται να έρθει και εγγράφως. Σημείωσε επίσης ότι ο εκμισθωτής θα αναλάβει την υλοποίηση των αναγκαίων επισκευών στο κτίριο της αποθήκης, ενώ τόνισε ότι όρος της προκήρυξης θα είναι η άμεση απελευθέρωση του χώρου εφόσον επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος. Τέλος σημείωσε ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολλούς επιχειρηματίες για την εκμίσθωση της αποθήκης.
Οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης και Δημήτρης Φαββατάς, υπογράμμισαν ότι οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν με την επίβλεψη και τη σύμφωνη γνώμη του ΟΣΕ.
Στ.Μ.