Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 19:34

"Τσακωμός" ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα των πληγέντων, που όμως έρχονται γρήγορα

"Τσακωμός" ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα των πληγέντων, που όμως έρχονται γρήγορα

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 
Στα διαδικαστικά οφείλεται η όποια καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων που προβλέπει ο νόμος προς τους πληγέντες της Καλαμάτας από την πλημμύρα της 7ης Σεπτέμβρη. Παρ’ ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Δήμος κινήθηκαν γρήγορα για να δοθούν τα βοηθήματα στους πλημμυροπαθείς, πλειοψηφία και μείζων μειοψηφία «τσακώθηκαν» το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, σε μια κόντρα που είχε τα χαρακτηριστικά της κεντρικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας…

Το φυτίλι της κόντρας άναψε ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ο οποίος μίλησε για διαμαρτυρίες των πλημμυροπαθών λόγω της καθυστέρησης καταβολής των επιδομάτων.
Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, έδειξε να συμμερίζεται το σχόλιο του Θόδωρου Μπρεδήμα, αν και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση τα χρήματα για τα βοηθήματα τα έχει ήδη στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επίσης υπογράμμισε ότι ο Δήμος, από την πλευρά του, κινήθηκε ταχύτατα, κατέγραψε τους δικαιούχους πλημμυροπαθείς και είναι έτοιμος να αποδώσει τα χρήματα αμέσως μόλις γίνει η εκταμίευση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, κατηγόρησε τότε τη δημοτική αρχή ότι εφαρμόζει μια επικοινωνιακή και ψηφοθηρική τακτική που αδικεί την κυβέρνηση παρότι η έγκριση των χρηματοδοτήσεων για την καταβολή των επιδομάτων έγινε πιο γρήγορα από ποτέ. Σχολίασε επίσης ότι η δημοτική αρχή, που με τη σημερινή κυβέρνηση κρατάει αυτή τη στάση, δεν έχει διαμαρτυρηθεί ποτέ για το γεγονός ότι οι αποζημιώσεις από το ακραίο φαινόμενο του 2013 δεν έχουν δοθεί ακόμη.
Η ανταπάντηση της πλειοψηφίας ήταν ότι ο Σταμάτης Μπεχράκης μιλάει ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και όχι ως δημοτικός σύμβουλος, ενώ εκείνος πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή με την επικοινωνιακή της τακτική λειτουργεί αποπροσανατολιστικά αντί να εστιάζει στις αναγκαίες διεκδικήσεις για την υποστήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Νιάρχος, τόνισε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η δημοτική αρχή εφαρμόζουν την ίδια πολιτική και δίνουν στους πληγέντες ελάχιστα χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για την αποζημίωσή τους. Επανέλαβε λοιπόν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου ώστε να δοθούν στους πληγέντες χρήματα που πραγματικά θα καλύψουν τις ανάγκες τους και θα τους ανακουφίσουν.
Στ.Μ.