Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 21:49

Συνέχεια "ακροβασιών" του δημάρχου για να τα έχει καλά με όλους

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, χθες το βράδυ και δεν θέλησε να γίνει συζήτηση για τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την υποστήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών από την πλημμύρα της 7ης Σεπτέμβρη αλλά και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει μόνο του το Δήμο να διαχειριστεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα… Από την άλλη, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, η οποία στηρίζεται από τα κυβερνητικά κόμματα, δεν είχε αντίρρηση να γίνει συζήτηση και να πιεστεί η κυβέρνηση ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της. Τελικά συζήτηση δεν έγινε γιατί ο δήμαρχος επέμεινε ότι «δεν θέλω το δρόμο της ευθείας σύγκρουσης με αυτούς που παίρνουν αποφάσεις σε δύσκολες συνθήκες»…

Το αίτημα για την πραγματοποίηση συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης έγινε από τον επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Θόδωρο Μπρεδήμα, ο οποίος όμως το απέσυρε όταν ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ζήτησε να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο δέκα ημερών στην κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στις ευθύνες της.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας κατά την τοποθέτησή του υποστήριξε ότι η ανταπόκριση της κυβέρνησης προς τους πληγέντες και προς το Δήμο για την αποκατάσταση των ζημιών είναι πολύ κατώτερη των αναγκών. Σχολίασε δε -παρότι στο τέλος απέσυρε το αίτημά του για την πραγματοποίηση της συζήτησης- ότι οι υπόλοιποι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων εάν αρνηθούν να γίνει η συζήτηση θα είναι συνυπεύθυνοι για την εγκατάλειψη των πληγέντων στη τύχη τους.
Η τελευταία αναφορά του Θόδωρου Μπρεδήμα προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της τρίτης ελάσσονος μειοψηφίας, Μιχάλη Αντωνόπουλου, που τόνισε ότι δεν μπορεί να εκβιάζονται οι παρατάξεις. Επιπλέον εξέφρασε την άποψη ότι δεν χρειάζεται να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι μόλις στην προηγούμενη συνεδρίαση βγήκε ψήφισμα με αιτήματα προς την κυβέρνηση.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Σταματόπουλος, από την πλευρά του ανέφερε ότι η παράταξή του συμφωνεί να γίνει συζήτηση για τις ευθύνες της κυβέρνησης, προσθέτοντας όμως ότι η συζήτηση πρέπει να αφορά και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής. Επίσης σχολίασε ότι πράγματι πρέπει να υπάρχει διεκδικητική στάση προς την κυβέρνηση αλλά και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να είναι ενωμένο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αναφορά του Θόδωρου Μπρεδήμα ήταν διχαστική.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος, επίσης συμφώνησε να γίνει συζήτηση, επαναλαμβάνοντας ότι κυβέρνηση και δημοτική αρχή έχουν ευθύνη απέναντι στους πληγέντες αλλά και ότι ο Δήμος πρέπει να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του και να βγάλει χρήματα για την υποστήριξη των πληγέντων.
«Και εγώ βλέπω μια δραματική κατάσταση, βλέπω μόνο το Δήμο να υπάρχει και ξέρω ότι μόνο ο Δήμος θα υπάρχει μέχρι το τέλος», σχολίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας, προσθέτοντας όμως ταυτόχρονα ότι δέχεται τις δεσμεύσεις της κυβέρνηση για την καταβολή την εβδομάδα που έρχεται των χρημάτων για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών. «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ανοίξουμε τώρα αυτό το κεφάλαιο», είπε επίσης ο δήμαρχος, όπως και ότι ο εύκολος δρόμος για το Δήμο είναι να γίνει τώρα αυτή η συζήτηση, για τρίτη συνεχόμενη φορά, να βγει ένα ακόμη ψήφισμα αλλά επί της ουσίας ο Δήμος με αυτόν τον τρόπο δεν θα καταφέρει τίποτα.
Στ.Μ.