Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 23:13

"Είναι διωγμός" από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καταγγέλλουν οι λιμενεργάτες της Καλαμάτας

Αντώνης Καλογερόπουλος και Γιώργος Παπαδόπουλος, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της Ένωσης Εργατών Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Καλαμάτας Αντώνης Καλογερόπουλος και Γιώργος Παπαδόπουλος, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της Ένωσης Εργατών Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Καλαμάτας

ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥΣ 
«Είναι διωγμός» αυτό που επιχειρεί να κάνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας σε βάρος τους, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι λιμενεργάτες της πόλης. Ειδικότερα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο επιχειρεί να ιδιοποιηθεί το κτίριο των λιμενεργατών, καθώς έχει αποφασίσει να άρει την παραχώρησή του προς αυτούς. Ωστόσο, οι λιμενεργάτες υπογραμμίζουν ότι το κτίριο δεν ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και άρα δεν μπορεί αποφασίσει οτιδήποτε γι’ αυτό. Αφορμή για την ανακοίνωση των λιμενεργατών έδωσε επιστολή που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρη Βγενή, ο οποίος επιμένει ότι το κτίριο ανήκει στο νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί…

Οι λιμενεργάτες εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:
«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με τα γραφόμενά του έχει μεγάλη ευαισθησία στις ανάγκες του Λιμεναρχείου και λησμονά εσκεμμένα ότι το κτήριο φτιάχθηκε με χρήματα των ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ για τις ιδιαίτερες ανάγκες αυτών, αφού είναι γνωστό ότι η εργασία τους είναι πάρα πολύ δύσκολη.
Χρησιμοποιούνται οι ανάγκες του Λιμεναρχείου για την ιδιοποίηση του κτηρίου και προκρίνουν το διωγμό των εργατών αντί να αξιοποιήσουν τον πρώτο όροφο του Λιμεναρχείου που μένει ανεκμετάλλευτος.
Δεν μας φτάνει η οικονομική κρίση που μαστίζει το σωματείο μας, που με χίλια βάσανα προσπαθούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας, έχουμε και τον διωγμό του Δ.Λ.Τ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
Είναι διωγμός. Είναι διωγμός και μάλιστα αντικανονικός.
Έχουμε ήδη κάνει γνωστό ότι κανένα κτήριο δεν έχει δώσει στο σωματείο μας για χρήση, όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Κ., κανείς.
Μας έχει παραχωρηθεί με την πράξη 21/13.4.83 της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Νομού Μεσσηνίας (μετά 25 και πλέον χρόνων αγώνων του σωματείου) «περί παραχώρησης κατά χρήση 300 τετραγωνικά μέτρα με ελεύθερη δόμηση», δηλαδή το οικόπεδο και όχι το κτήριο. Υπάρχει Φ.Ε.Κ.
Το συγκεκριμένο κτήριο εφτιάχθη με χρήματα των ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ για τις ανάγκες τους.
Στο Φ.Ε.Κ. με αριθμό 15107/437 αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι λειτουργούσες στέγες του ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗ και οι παραχωρημένοι χώροι, από τους οργανισμούς ΛΙΜΕΝΩΝ και τα ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ στα ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, συνεχίζουν να αποτελούν τους χώρους συγκέντρωσης και παραμονής των ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ-ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ σε κάθε ΛΙΜΑΝΙ της χώρας καθώς και τους χώρους εναπόθεσης και φύλαξης του αναγκαίου εξοπλισμού για την εκτέλεση των φορτοεκφορτώσεων.
Ξανά αναφέρουμε ότι το οικόπεδο και το κτήριο που στεγάζεται το σωματείο μας έχει εξαιρεθεί από τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ΛΤΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ προς το Δ.Λ.Τ.Κ. όπως και το κτήριο που στεγάζεται το τελωνείο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, το οποίο έχει φτιαχθεί κατά τον ίδιο με το κτήριο των ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ τρόπο. Το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ και το κτήριο που στεγάζονται τα ΕΛΤΑ, έχουν και αυτά εξαιρεθεί.
Το οικόπεδο και το κτήριο της στέγης του ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗ παρέμεινε και ανήκει στο ΛΤΝ Μεσσηνίας, δηλαδή στο Κράτος. Επομένως λάθος επιτροπή, λάθος απόφαση.
Η επιτροπή που συνεδριάζει και ορίζει το συγκεκριμένο οικόπεδο και το κτήριο είναι η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στο οποίο θα παραδοθεί το κτήριο αν και εφόσον αλλάξει η χρήση για την οποία σήμερα προορίζεται.
Ως εκ τούτου όλα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. είναι αυθαίρετα και αντικανονικά.
Παρακαλούμε όλους να σταματήσει εδώ ο διωγμός των ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ από τη στέγη του ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗ.
Παρακαλούμε τη ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Δ.Λ.Τ.Κ. να άρει την άδικη για εμάς απόφασή της.
Καλούμε τον ΔΗΜΑΡΧΟ της πόλης κον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ να δώσει εντολή για την άρση της άδικης για το σωματείο απόφασης.
Να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και τις ιδιαίτερες ανάγκες των ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ &
ΈΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΕΚΚ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1932»