Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 12:14

Κινέζοι στην Καλαμάτα: Τα προϊόντα σας μπορούν στο μέλλον να μπουν στην τεράστια αγορά μας

Αριστερά ο Γιώργος Μαντζής, δίπλα του ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ενώ δεξιά με το φακό η επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας, Ζου Αριστερά ο Γιώργος Μαντζής, δίπλα του ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ενώ δεξιά με το φακό η επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας, Ζου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 
Ότι τα μεσσηνιακά προϊόντα του πρωτογενή τομέα πληρούν οπωσδήποτε τις ποιοτικές προδιαγραφές προκειμένου να μπουν στο μέλλον στην τεράστια κινεζική αγορά, τόνισε νωρίτερα, στο πλαίσιο επίσκεψης στο δήμαρχο Καλαμάτας, η επικεφαλής της κινεζικής επιχειρηματικής αποστολής που φιλοξενήθηκε στην περιοχή και αντιπρόεδρος της Βουλής της επαρχίας Τζια Σαν, Ζου. Η κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Καλαμάτα στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του καταγόμενου από το Πλατύ επιχειρηματία, Γιώργου Μαντζή και της συζύγου του, οι οποίοι δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στη Τζια Σαν. Όπως ο ίδιος σημείωσε, η πρωτοβουλία του έχει διπλό σκοπό, αφενός τη διερεύνηση για την πραγματοποίηση επενδύσεων Μεσσήνιων επιχειρηματιών στη Τζια Σαν και αφετέρου την είσοδο μεσσηνιακών προϊόντων στην αγορά της Κίνας αλλά και παράλληλα την προσέλκυση Κινέζων τουριστών στην Καλαμάτα…

Η επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας μάλιστα τόνισε στις δηλώσεις της ότι περιμένουν στην περιοχή της το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να προβάλει ο ίδιος τουριστικά τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στους συμπατριώτες της.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε θερμά την κινεζική αντιπροσωπεία για την επίσκεψή της και τον Γιώργο Μαντζή με τη σύζυγό του, που χθες το βράδυ διοργάνωσαν επιχειρηματική συνάντηση σε παραλιακή ξενοδοχειακή μονάδα της χώρας με θέμα την υλοποίηση επενδύσεων είτε στη Τζια Σαν είτε στην Καλαμάτα,  τις εξαγωγές και τις εισαγωγές προϊόντων.
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι θα υπάρχει τακτική επικοινωνία μεταξύ του Δήμου και τις κινεζικής αντιπροσωπείας, υπογραμμίζοντας ότι ο σκοπός είναι να αναπτυχθεί μια ουσιαστική συνεργασία για την προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών συμφερόντων.
Η επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας εξέφρασε από την πλευρά της τον ενθουσιασμό και τις ευχαριστίες της για τη φιλοξενία που τους προσφέρθηκε, δήλωσε επίσης ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ποιότητα των τοπικών προϊόντων, την οποία διαπίστωσε κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε μεταποιητική μονάδα, σχολιάζοντας ότι με «τόσο καλά προϊόντα σίγουρα στο μέλλον θα μπορούν να μπουν στην τεράστια αγορά της Κίνας». Τέλος, η Κινέζα μίλησε για τον Γιώργο Μαντζή, σημειώνοντας ότι έχει δημιουργήσει μια βιομηχανία στην περιοχή της που κατασκευάζει στρώματα, η οποία πραγματοποιεί εξαγωγές σε πολλές χώρες και ο τζίρος της είναι πολύ μεγάλος. Εμμέσως κάλεσε και άλλους επιχειρηματίες από την περιοχή να επενδύσουν στην Κίνα, τονίζοντας επίσης ότι ο Κινεζικός λαός αγαπάει ιδιαίτερα τους Έλληνες με τους οποίους έχουν πολλά κοινά στοιχεία.
Στ.Μ.