Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 17:43

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Κύκλο Ιδεών την Παρασκευή στην Καλαμάτα

Γιάννης Πάζιος, Διονύσης Αλευράς, Παναγιώτης Ρήγας, Θόδωρος Μπρεδήμας και Γιάννης Χριστόπουλος Γιάννης Πάζιος, Διονύσης Αλευράς, Παναγιώτης Ρήγας, Θόδωρος Μπρεδήμας και Γιάννης Χριστόπουλος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ 
Τις ιδέες και προτάσεις των Μεσσηνίων για να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα θα ζητήσουν αύριο, Παρασκευή, το βράδυ, σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Κύκλο Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση, οι οποίοι από την πλευρά τους θα καταθέσουν τις δικές τους θέσεις. Όπως τονίστηκε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου για την αναγγελία της εκδήλωσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Κύκλο Ιδεών δεν επιδιώκουν να φτιάξουν τη μαγιά για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα αλλά να συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο για το ξεπέρασμα της εποχής των ψευδαισθήσεων και της αυταπάτης…

Κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στην εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις οχτώ το βράδυ, απεύθυναν κατά τη συνέντευξη Τύπου τα μέλη του Κύκλου Ιδεών, ο δικηγόρος Διονύσης Αλευράς, ο Παναγιώτης Ρήγας, Καλαματιανός, πρώην αιρετός νομάρχης και αλλεπάλληλες φορές βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χριστόπουλος. Επίσης στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Πάζιος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας», Θόδωρος Μπρεδήμας.
Στην εκδήλωση, με θέμα «Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; Νέες ευρωπαϊκές και διεθνείς προκλήσεις», θα μιλήσουν η Καλαματιανή δημοσιογράφος Ρούλα Γεωργακοπούλου, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Παναγιώτης Ιωακειμίδης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα συντονίσει ο Διονύσης Αλευράς.
KYKLOS-INV.jpgΌπως σημείωσε ο Διονύσης Αλευράς, ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση είναι ένα Σωματείο που διαχειρίζεται και τον ιστότοπο ekyklos και δημιουργήθηκε για να αποτελέσει βήμα ανοιχτού διαλόγου και ανάληψης πρωτοβουλιών με σκοπό τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εθνικής στρατηγικής για την υπέρβαση της Ελλάδας των μνημονίων και για τον προσδιορισμό της Ελλάδας του μέλλοντος. Επίσης ο Διονύσης Αλευράς ανέφερε ότι το σχέδιο που χρειάζεται η χώρα πρέπει να εξασφαλίζει τη λειτουργία της, να ανοίξει την οικονομία και την κοινωνία, να δημιουργήσει μια χώρα με ισχυρή εθνική ταυτότητα προσανατολισμένη στην Ευρώπη.
Ο Παναγιώτης Ρήγας από την πλευρά του σημείωσε ότι ο Κύκλος Ιδεών έχει ξεκινήσει εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με σκοπό να διευρυνθεί, να δημιουργήσει σε κάθε περιοχή έναν κύκλο ανθρώπων που θα κρατούν ανοιχτό και ζωντανό το διάλογο για το μέλλον της Ελλάδας. Σχολίασε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καχυποψία για το σκοπό του Κύκλου Ιδεών αλλά ικανοποίηση για το γεγονός ότι άνθρωποι παίρνουν την πρωτοβουλία να παρουσιάσουν τις απόψεις τους για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Ακόμη ο Παναγιώτης Ρήγας υπογράμμισε ότι ο Κύκλος Ιδεών δεν αποτελεί τη μαγιά ή το πρωτόλειο για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. Πρόσθεσε ότι στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν άνθρωποι που δεν ανήκουν κατ’ ανάγκη σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό φορέα και πως, παρ’ ότι κάποιοι έχουν κάνει την πρόταση μετεξέλιξης του Κύκλου σε πολιτικό οργανισμό, δεν υπάρχει μέχρι τώρα τέτοιος προβληματισμός, άποψη, απόφαση.
Ο Παναγιώτης Ρήγας υπογράμμισε επίσης ότι μετά από εφτά χρόνια πολύπλευρης κρίσης η χώρα το έχει ανάγκη να επιστρέψει στην κανονικότητα και έδειξε συγκρατημένα αισιόδοξος γι’ αυτό, καθώς σχολίασε ότι πιστεύει πως φτάνουμε στο τέλος της εποχής της αυταπάτης, των ψευδαισθήσεων και στην έναρξη της εποχής αναζήτησης εφικτών λύσεων. Μόνο που πρόσθεσε ότι δεν φτάνει η κοινωνία να απορρίψει τον ψεύτη αλλά πρέπει να απορρίψει συνολικά το ψέμα. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι δεν φτάνει «να απορρίψει το ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν υλοποίησε αυτά που έλεγε και να φέρει έναν άλλον που λέει ότι θα υλοποιήσει αυτά που δεν έκανε η σημερινή κυβέρνηση».
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Πάζιος, τόνισε ότι η κομματική του οργάνωση υποδέχεται τον Κύκλο Ιδεών και την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και καλεί τον κόσμο να την παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε έναν δημιουργικό διάλογο.
Ανάλογο κάλεσμα απεύθυναν ο Γιάννης Χριστόπουλος και ο Θόδωρος Μπρεδήμας.
Στ.Μ.