Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 19:07

Μητροπολίτης: Αδιαφόρησε ο υπουργός Άμυνας να συμπαρασταθεί στους πλημμυροπαθείς

Μητροπολίτης: Αδιαφόρησε ο υπουργός Άμυνας να συμπαρασταθεί στους πλημμυροπαθείς

«ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ» 
Το μέχρι τώρα απολογισμό της προσπάθειας της Μητρόπολης Μεσσηνίας να συμπαρασταθεί στους πλημμυροπαθείς της 7ης Σεπτέμβρη, παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος. Ο Μητροπολίτης παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία, ταυτόχρονα όμως επέκρινε τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμένο, τονίζοντας ότι δεν απάντησε σε επιστολή του για την υποστήριξη των πλημμυροπαθών από τον Στρατό, σχολιάζοντας μάλιστα ότι «φαίνεται ότι ο στρατός είναι μόνο για να εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες της πόλεως και όχι τους κατοίκους οι οποίοι δοκιμάζονται»!...

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της Μητρόπολης, «ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε ότι από την καταγραφή των Εφημερίων των πληγεισών περιοχών, ο αριθμός των πληγέντων οικογενειών ανήλθε σε 297. Άπαντες έλαβαν βοήθεια σε είδη ιματισμού και ρουχισμού. Τα αιτήματα σχετικά με την χορήγηση κρεβατιών έφθασαν στα 453, εξ αυτών έχουν ήδη παραδοθεί 256 κρεβάτια και εντός των ημερών θα δοθούν 198 ακόμη.
Ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι οι δωρεές σε είδος προήλθαν, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»), την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, τις Ιερές Μητροπό-λεις Θεσσαλονίκης, Δημητριάδος και Πατρών, καθώς και από τις Εταιρείες COSMOS CENTER – Αφοί Βλαχονικολού και COCOMAT -  ΕΥΜΟΡΦΙΔΗΣ. Οικονομικά ενίσχυσαν το έργο της Μητρόπολης οι κυρίες Ασημίνα Σπυροπούλου, χήρα Κων/νου Καρέλια (100.000,00 ευρώ) και Ιωάννα Καρέλια του Κων/νου (100.000,00 ευρώ), το Ίδρυμα «Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια» (30.000,00 ευρώ), καθώς και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Καλαμάτας (10.000,00 ευρώ). Η οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών οικογενειών ανήλθε στις 156.600,00 ευρώ (261 οικ. χ 600,00).
Ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον τέως Πρωθυπουργό και Βουλευτή Αντώνη Σαμαρά, για τις ενέργειές του προς την Εταιρεία COCOMAT για την παροχή στρωμάτων, καθώς και για την ηθική υποστήριξη στην προσπάθεια της Μητρόπολης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε σε συνεργάτες του καθώς και στους υπαλλήλους του Ασύλου Ανιάτων και του Γηροκομείου Καλαμάτας για την εργασία που προσέφεραν. Τέλος, εξέφρασε τη λύπη του για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος στο αίτημά του για παροχή βοήθειας, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε, αλλά ούτε και απάντησε έστω και αρνητικά στην Επιστολή του Μητροπολίτη, ανέφερε χαρακτηριστικά».