Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 18:34

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα κρίνει αν θα αλλάξει και η αυτοδιοίκηση

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΦΟΔΣΑ
Για πιο συλλογική, πολυφωνική και δημοκρατική αυτοδιοίκηση, εφόσον την Κυριακή το βράδυ αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής του «Δικτύου», που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Μπεχράκης. Όπως τόνισε, η αντιπολίτευση αποκλείεται, ενώ η φωνή της φιμώνεται και σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με εισήγηση της δημοτικής αρχής, σύμφωνα και με τις επιταγές της νομοθεσίας, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε τέσσερις αντιπροσώπους στη συνέλευση του ΦΟΔΣΑ, οι τρεις της πλειοψηφίας και μόνο ένας από τη μειοψηφία, παρ’ ότι υπάρχουν τέσσερις παρατάξεις στην αντιπολίτευση.
Ειδικότερα, εξελέγησαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Καμβυσίδης, ο αντιδήμαρχος νέων έργων Χρίστος Ριζάς και από τη μείζονα μειοψηφία ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Ανδρεάκος. 
Υποψηφιότητα για τη θέση του εκπροσώπου της μειοψηφίας έθεσε και η Λαϊκή Συσπείρωση, με το σύμβουλό της Κώστα Μιχαλόπουλο, η οποία ωστόσο καταψηφίστηκε.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης μίλησε για ένα παράλογο πλειοψηφικό σύστημα, το οποίο αποκλείει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, και εξέφρασε την ελπίδα, όπως τόνισε, ότι την Κυριακή το βράδυ θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και οι συσχετισμοί, ώστε να καταργηθούν αυτοί οι αποκλεισμοί. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, δε θέλησε να σχολιάσει κάτι σχετικά.
Όσον αφορά γενικότερα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του αρμόδιου φορέα, ο δήμαρχος τόνισε ότι στο εξής οι Δήμοι της Περιφέρειας θα έχουν κάθε αρμοδιότητα που συνδέεται με τη διαχείριση, προσθέτοντας πάντως ότι τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είχε ως τώρα την ευθύνη, θα την επιδιώκουν οι Δήμοι.
Ο Νίκος Διασάκος, της Λαϊκής Συσπείρωσης τάχθηκε κατά της μεθόδου καύσης των απορριμμάτων αλλά και του «ξεπουλήματος», δηλαδή της ανάθεσης αρμοδιοτήτων διαχείρισης και εκμετάλλευσης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.
Στ.Μ.