Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 11:10

Άγονος ο διαγωνισμός για το χριστουγεννιάτικο χωριό της Καλαμάτας

ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΘΕΣΗ 
Άγονος κηρύχθηκε το πρωί ο διαγωνισμός για την υπεκμίσθωση της μεγάλης αποθήκης του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας, προκειμένου να λειτουργήσει την περίοδο των εορτών χριστουγεννιάτικο χωριό. Στο διαγωνισμό προσήλθε μόνο μία ενδιαφερόμενη επιχείρηση, η οποία όμως δεν κατέθεσε προσφορά αλλά τόνισε ότι την ενδιαφέρει να προχωρήσει στην υπεκμίσθωση αρκεί να διευκρινιστούν ζητήματα που έχουν σχέση με τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος προέδρευσε στην επιτροπή διαγωνισμού, έδειξε προθυμία να ρυθμιστούν τα ζητήματα που θέτει η ενδιαφερόμενη επιχείρηση και ανακοίνωσε ότι εάν δεν υπάρχει νομικό ζήτημα θα εξεταστεί η περίπτωση της ανάθεσης…

Ο Δήμος Καλαμάτας προκήρυξε την υπεκμίσθωση της μεγάλης αποθήκης του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ύστερα από άδεια της ΓΑΙΑΟΣΕ από την οποία την έχει μισθώσει ο ίδιος, για χρονικό διάστημα από την 1η Δεκέμβρη μέχρι τις 15 Γενάρη του 2017, για την πραγματοποίηση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Η προκήρυξη προέβλεπε ότι ο υπεκιμισθωτής θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αποθήκη τις αντίστοιχες περιόδους και του 2017-2018 και του 2018-2019. Η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού είχε προσδιοριστεί στα 10.000 ευρώ.
Στο διαγωνισμό ο εκπρόσωπος της ενδιαφερόμενης επιχείρησης, Θεόδωρος Ποντίκης, δήλωσε στην επιτροπή ότι υπάρχουν δύο προβλήματα. Αφενός το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό προκειμένου ο υπεκμισθωτής να επισκευάσει την αποθήκη, όπως προβλέπει η διακήρυξη και αφετέρου δεν υπάρχει ακόμη άδεια ώστε ο υπεκμισθωτής να μπορεί να εκμεταλλευτεί και τον περιβάλλοντα χώρο της αποθήκης.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι είχε τη διαβεβαίωση της διοίκησης της ΓΑΙΑΟΣΕ ότι η άδεια για τον περιβάλλοντα χώρο θα εκδιδόταν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έρθει σύντομα. Σημείωσε μάλιστα ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την προσφορά τους αλλά να μην υπογράψουν το συμφωνητικό εάν δεν έρθει τις επόμενες ημέρες η άδεια για τον περιβάλλοντα χώρο.
Το ενδεχόμενο να επαναληφθεί ο διαγωνισμός φαίνεται ότι αποκλείεται, διότι στενεύουν ιδιαίτερα τα χρονικά περιθώρια μέχρι την 1η Δεκέμβρη. Έτσι λοιπόν, όπως είπε και ο δήμαρχος, θα εξεταστεί τι περιθώρια υπάρχουν προκειμένου να γίνει ανάθεση. Όπως προκύπτει, για τη δημοτική αρχή έχει μεγάλη σημασία η λειτουργία χριστουγεννιάτικου χωριού φέτος…
Στ.Μ.