Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 19:16

Με το "γίνεται" και με τον Σταύρο Θεοδωράκη άρχισε το 5ο Σχολείο Τουρισμού

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ 
Ένας φάκελος με ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό αλλά και με μια γόμα, δόθηκε το απόγευμα σε όσους γράφτηκαν στο 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Η γόμα είναι αυτή που χρειάστηκε πρώτη στους «μαθητές» του Σχολείου. Κλήθηκαν να τη χρησιμοποιήσουν προκειμένου να σβήσουν από το μυαλό τους όσα νόμιζαν μέχρι τώρα όσον αφορά  τη μεταχείριση του τουριστικού προϊόντος. Και πρώτα πρώτα να σβήσουν το «δεν γίνεται» που επικαλείται συνεχώς ο Έλληνας για να αναβάλει ή και να αρνηθεί να κάνει πράγματα που τελικά μπορούν να γίνουν. Με αυτή την ενδιαφέρουσα προτροπή ξεκίνησε το 5ο Σχολείο Τουρισμού, που και αυτή τη φορά φιλοξενείται στο «EliteCityResort». Ξεκίνησε επίσης με τον Σταύρο Θεοδωράκη, πρόεδρο του Ποταμιού, να εξηγεί ότι το «δεν γίνεται» είναι η συνταγή της αποτυχίας αλλά και με τη Ντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχη, να βραβεύει, εκ μέρους του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Βρετανίας, Νόελ Ιωσηφίδη, για την προσπάθειά του όσον αφορά την προσέλκυση Βρετανών τουριστών στην  Πελοπόννησο. Φυσικά τον παλμό και στο 5ο Σχολείο Τουρισμού δίνουν με το συντονισμό και τις παρουσιάσεις τους οι εμπνευστές και δημιουργοί αυτού του ήδη αναγνωρισμένου πανελληνίως αφιλοκερδούς εκπαιδευτικού προγράμματος, Ανδρέας Ζαγάκος και Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος…

ZAGAKOS-THEODORAKHS-31-10-16.jpg
Κατά την έναρξη του 4ου Σχολείου Τουρισμού πρώτη κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό η Ντίνα Νικολάκου, η οποία επαίνεσε με τα θερμότερα λόγια τους Ανδρέα Ζαγάκο και Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχουν δημιουργήσει, τονίζοντας μάλιστα ότι η Περιφέρεια παίρνει παράδειγμα και από τη δική τους προσπάθεια προκειμένου να προβάλλει κατά τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και να αναπτύξει τις υποδομές της περιοχής για την προσέλκυση τουριστών. Σημείωσε επίσης ότι η Περιφέρεια θα δημιουργήσει άτυπη επιτροπή για την ανάπτυξη του τουρισμού, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι Ανδρέας Ζαγάκος, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος αλλά και ο Γιώργος Λαζαρίδης.
Η Ντίνα Νικολάκου στη συνέχεια βράβευσε τον Νόελ Ιωσηφίδη, υπογραμμίζοντας ότι η συνεισφορά του για το τουριστικό άνοιγμα της Πελοποννήσου προς τη Βρετανική αγορά ήταν και είναι πολύ σημαντική.
NIKAS-THEODRAKHS-NIKOLAKOU-31-10-16.jpgΑκολούθησε χαιρετισμός από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος από την πλευρά του σχολίασε ή αναγνώρισε ότι οι φορείς του τόπου δεν έχουν κάνει όσα θα όφειλαν να κάνουν για την ανάπτυξη του τουρισμού και ιδιαίτερα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στα θέματα της αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Επιπλέον χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής και ο ιδιοκτήτης του EliteCityResort Νικήτας Κάρτσωνας.
IOSHFIDHS-NOEL-31-10-16.jpg
Από τη βράβευση του Νόελ Ιωσηφίδη που εικονίζεται ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο και τη Ντίνα Νικολάκου με τον Ανδρέα Ζαγάκο
Ακολούθως ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο κεφάλαιο για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας είναι οι ίδιοι οι άνθρωποί της και ιδιαίτερα οι άνθρωποι που απασχολούνται στον τουριστικό τομέα. Πρόσθεσε όμως ότι διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στη χώρα μας βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά την εκπαίδευσή τους.
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ακόμη ότι με σχέδιο και με όρεξη για δουλειά μπορούν να επιτευχθούν επιτυχίες και αναφέρθηκε στο προσωπικό του παράδειγμα, τη δημιουργία του εστιατορίου του «Αλάτσι» στην Αθήνα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σύμφωνα με τη δική του εμπειρία οι βασικές αρχές για την επιτυχία είναι η συλλογικότητα (από τη λάντζα έως τον μετρ όπως είπε χαρακτηριστικά) αλλά και η ιεραρχία, το χαμόγελο αλλά και ο επαγγελματισμός, η ειλικρίνεια, η αυτοπεποίθηση αλλά και η ταπεινότητα.
Το 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, ενώ στη συνδιοργάνωσή του συμμετέχουν η CostaNavarino και το EliteCityResort,  καθώς επίσης τελεί υπό την εκπαιδευτική εποπτεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και, τέλος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και του Ομίλου για την UnescoΠειραιώς και Νήσων.
Στ.Μ. 
SPINOS-SXOLEIO-TOURISMOU-31-10-16.jpg
Στο πλαίσιο του 5ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας λειτουργεί και έκθεση τοπικών βιοτεχνιών, ενώ το καφέ λειτουργεί από την εταιρία "Σπίνος" με σήμα τον ρόμβο