Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 03:46

Αυξάνονται αλματωδώς οι Βρετανοί τουρίστες στην Πελοπόννησο παρά την υποχώρηση της στερλίνας

Από τη βράβευση του Νόελ Ιωσηφίδη -τη Δευτέρα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την έναρξη του 5ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας- ο οποίος εικονίζεται ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο και τη Ντίνα Νικολάκου με τον Ανδρέα Ζαγάκο Από τη βράβευση του Νόελ Ιωσηφίδη -τη Δευτέρα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την έναρξη του 5ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας- ο οποίος εικονίζεται ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο και τη Ντίνα Νικολάκου με τον Ανδρέα Ζαγάκο

ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 22% 
Ακόμη και ο πρόεδρος των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων, Νόελ Ιωσηφίδης, ο οποίος συμμετέχει στο 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και τη Δευτέρα το απόγευμα βραβεύτηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δηλώνει αδυναμία να εξηγήσει το γιατί οι Βρετανοί επιλέγουν όλο και περισσότερο ως τουριστικό προορισμό την Πελοπόννησο, παρά την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και τη μεγάλη αύξηση του κόστους, την οποία έχει επιφέρει η απόφαση για την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε δηλώσεις του ο κ. Ιωσηφίδης σημείωσε ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι κρατήσεις των Βρετανών για το 2017, όσον αφορά την περιοχή της Πελοποννήσου, είναι αυξημένες κατά 22%, παρότι οι τιμές θα είναι αυξημένες από 5% έως 15% τουλάχιστον λόγω της υποχώρησης της ισοτιμίας της στερλίνας έναντι των άλλων ισχυρών νομισμάτων…

Στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Ιωσηφίδης στο περιθώριο του 5ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας τόνισε ότι η συνεργασία του φορέα των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων (ABTA) με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη αποδώσει και μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αποδώσει ακόμη περισσότερα εφόσον συνεχιστεί σταθερά και μεθοδικά η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών. Είπε χαρακτηριστικά: «Αν σκεφτούμε πόσος περισσότερος κόσμος ξέρει την Πελοπόννησο ενώ πριν ήταν σχετικά άγνωστη, μπορούμε να δούμε ότι η συνεργασία μας έχει αποδώσει. Και το μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερο εάν οι προσπάθειες είναι σταθερές. Θα έχει μεγάλο μέλλον η Πελοπόννησος».
Ο κ. Ιωσηφίδης ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία και ειδικότερα σημείωσε: «Το 2016 πήγαμε πιο καλά από το 2015 ενώ για το 2017 αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις μας είναι (αυξημένες) γύρω στο 22%. Γιατί είναι τόσο επάνω κανένας δεν ξέρει. Γιατί τα προβλήματα που θα έχουμε στην Αγγλία φέτος είναι τεράστια. Αν αλλάξεις τώρα συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο σου δίνουν πιο κάτω του ενός ευρώ για τη στερλίνα. Έχει διαφορά 15-20%. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει».
Ερωτηθείς ο πρόεδρος των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων, από την KalamataJournal, για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του brexit σημείωσε: «Όσα ξέρω εγώ ξέρει και ένα παιδί πέντε χρονών. Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει με το brexit. Η κυβέρνηση στην Αγγλία δεν έχει ιδέα τι θα γίνει. Για εμάς στον τουρισμό είναι τεράστιο το πρόβλημα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Σίγουρα οι τιμές του χρόνου για την Ελλάδα θα είναι μεταξύ 5 και 15% πιο ακριβές. Στα πιο ακριβά ξενοδοχεία θα ανέβουν οι τιμές πολύ περισσότερο, γιατί έχουμε μια διαφορά 15-20% στο συνάλλαγμα».
Σε ό,τι αφορά τις βελτιώσεις που χρειάζεται να γίνουν στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου ο κ. Ιωσηφίδης απάντησε: «Ακόμα εδώ (στην Πελοπόννησο) δεν έχουν καταλάβει ακριβώς πώς δουλεύει η αγορά της Αγγλίας. Αυτό είναι φυσικό γιατί είναι νέος προορισμός για τον τουρίστα και ελπίζω αυτό που γίνεται τώρα, σήμερα (το Σχολείο Τουρισμού), και γενικά η προσπάθεια που γίνεται, να βοηθήσει να ανεβεί oεπαγγελματισμός που χρειάζεται να έχει η Καλαμάτα».
Τέλος, ο κ. Ιωσηφίδης ανέφερε ότι η Μεσσηνία και γενικότερα η Πελοπόννησος, μαζί με τη Θεσσαλονίκη, είναι οι πλέον ανερχόμενοι τουριστικοί προορισμοί για τους Βρετανούς στην Ελλάδα.
Στ.Μ.