Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 21:32

Άρον άρον νέος διαγωνισμός για το χριστουγεννιάτικο χωριό της Καλαμάτας

ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ 
Νέος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα, την Τρίτη, για την υπεκμίσθωση της αποθήκης του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας, προκειμένου να λειτουργήσει χριστουγεννιάτικο χωριό. Τη Δευτέρα το πρωί πραγματοποιήθηκε ο πρώτος διαγωνισμός, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος αφού δεν κατατέθηκε καμία προσφορά παρότι παρέστησαν ενδιαφερόμενοι στην αίθουσα. Οι ενδιαφερόμενοι για να καταθέσουν προσφορά ζητούν να τους παραχωρηθεί και ο εξωτερικός χώρος, διότι μόνο από την αποθήκη (εμβαδόν 300 τετραγωνικά μέτρα) είναι αδύνατο να καλύψουν το κόστος και να βγάλουν και κέρδος…

Πάντως, τη Δευτέρα, που ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, αναφέρθηκε ότι μάλλον αποκλείεται να γίνει νέος διαγωνισμός διότι τα χρονικά περιθώρια μέχρι την έναρξη της εορταστικής περιόδου στενεύουν. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι για να βγει ξανά σε διαγωνισμό η υπεκμίσθωση της αποθήκης χρειάζεται να περάσουν 20 με 30 ημέρες. Ωστόσο η δημοτική αρχή το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, είπε ότι ο διαγωνισμός μπορεί να γίνει πολύ νωρίτερα και προσδιορίστηκε για τις 8 Νοέμβρη. Αυτή η άρον-άρον επανάληψη της διαδικασίας προκάλεσε απορία στο μέλος της επιτροπής και εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσο Νιάρχο, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής διαγωνισμού.
Σε ό,τι αφορά τον περιβάλλοντα χώρο της αποθήκης, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έχει δηλώσει ότι έχει ζητηθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ η άδεια για την εκμετάλλευσή του από τον ιδιώτη ή την επιχείρηση που υπεκμισθώσει την αποθήκη και αναμένεται αυτή να χορηγηθεί σύντομα.
Σημειώνεται ότι η τιμή εκκίνησης για την υπεκμίσθωση της αποθήκης, η οποία θα έχει διάρκεια από την 1η Δεκέμβρη μέχρι τις 15 Γενάρη 2017, έχει προσδιοριστεί στα 10.000 ευρώ. Επίσης ο πλειοδότης θα έχει το δικαίωμα εφόσον το αιτηθεί να λειτουργήσει χριστουγεννιάτικο χωριό στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και τις εορταστικές περιόδους του 2017-2018 και 2018-2019.
Στ.Μ.