Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 12:52

Απέχει ο Φιλοζωικός από το πρόγραμμα στειρώσεων λόγω παράνομης ανάθεσης από το Δήμο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Εξηγήσεις στα μέλη και τους φιλόζωους της Καλαμάτας δίνει ο Φιλοζωικός Όμιλος για την απόφασή του να μη λάβει μέρος στην πρόσκληση του Δήμου Καλαμάτας για τη στείρωση των αδέσποτων ζώων. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο Φιλοζωικός με τη συμμετοχή του στην πρόσκληση αυτή θα ήταν σαν να νομιμοποιεί τις «όποιες παρανομίες ή  παραβάσεις εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας» σε ό,τι αφορά την «παράνομη ανάθεση» σε ιδιώτη του προγράμματος περισυλλογής των αδέσποτων…

Ειδικότερα, ο Φιλοζωικός στη σχετική ανακοίνωσή του τονίζει: «Το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, στα πλαίσια της σωστής ενημέρωσης που οφείλει στο ευρύ κοινό και ιδιαιτέρως στα μέλη του, ανακοινώνει τα εξής:
Πήραμε την δύσκολη απόφαση να μην συμμετέχουμε στην πρόσκληση του Δήμου για τις στειρώσεις στις 03/11/2016, εφόσον κάτι τέτοιο θα σήμαινε την νομιμοποίηση, εκ μέρους μας, των μεθοδεύσεων που έγιναν από τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, και που είχαν ως αποτέλεσμα την παράνομη ανάθεση της υλοποίησης του προγράμματος περισυλλογής αδέσποτων ζώων σε ιδιώτη.
Θεωρούμε, ότι εκείνοι που ασχολούνται με την εκτέλεση των συγκεκριμένων προγραμμάτων της διαχείρισης – περίθαλψης – στείρωσης και επανένταξης των αδέσποτων ζώων, δεν πρέπει να έχουν για κίνητρο το χρηματικό όφελος, αλλά τη προστασία, τη περίθαλψη και την ορθή επανένταξή τους στο σωστό περιβάλλον παράλληλα με πρόγραμμα υιοθεσίας τους.
Ο Φ.Ο.Κ. σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να συμμετέχει και να νομιμοποιήσει με την εθελοντική συμμετοχή του τέτοιες πράξεις. Έχουμε κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες που οι νόμοι Ν 4039/2012 και Ν 4235/2014, άρθρο 46, παρ. 6 ορίζουν ώστε να δοθεί ένα τέλος στις όποιες παρανομίες ή  παραβάσεις εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.
Πιστεύουμε και το αποδεικνύουμε καθημερινά με το έργο μας, ότι η φιλοζωία είναι πολιτισμός.
Καλούμε τον Δήμο Καλαμάτας να ακυρώσει την παράνομη ανάθεση της διαχείρισης και περισυλλογής των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, και να επαναπροκηρύξει, σύμφωνα με τον νόμο, τον διαγωνισμό.
Ο Φ.Ο.Κ. έχει αποδείξει ότι στην φιλοσοφία του είναι η συνεργασία και η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων για εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων».