Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 21:07

Κινητοποιούνται μαθητές της Καλαμάτας με συναυλία την Παρασκευή και πορεία τη Δευτέρα

Από περσινή μαθητική κινητοποίηση Από περσινή μαθητική κινητοποίηση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
Συντονιστική Επιτροπή συγκρότησαν μαθητές έξι σχολείων της Καλαμάτας και οργανώνουν κινητοποιήσεις ενάντια στην ακολουθούμενη εκπαιδευτική πολιτική, στις αλλαγές που έρχονται και στο μέλλον που τους επιφυλάσσεται. Η Συντονιστική Επιτροπή έχει οργανώσει συναυλία που θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία, ενώ τη Δευτέρα καλεί σε πορεία που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία 23ης Μάρτη. Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν το 1ο Γενικό Λύκειο, το 4ο Γενικό Λύκειο, το Μουσικό Σχολείο, το 4ο Γυμνάσιο, το 5ο Γυμνάσιο και το 4ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας...

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει τα εξής: «Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα μας αξίζουν και μας στερούν!
Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και το υπουργείο που νόμιζαν πως μπορούν να μας πιάσουν στον ύπνο… Είναι μεγάλο το θράσος τους να διατυμπανίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν πως φέτος τα σχολεία λειτουργούν κανονικά… Η καθημερινότητα που ζούμε εμείς αποδεικνύει πως έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα!
Ένα είναι σίγουρο… τα παραμύθια που μας πουλάνε δεν θα έχουν για αυτούς happy end… Θα μας βρουν απέναντί τους!
7 Νοέμβρη όλοι στους δρόμους!!!
Μαθητική πορεία 12:00 Πλατεία 23ης Μαρτίου
ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ…!
Πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται εδώ και βδομάδες σε κινητοποιήσεις γιατί αντιμετωπίζουμε παλιά και νέα προβλήματα…
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!
Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει από κει που το άφησαν οι προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!
Στα τσακίδια τα μνημόνια τους, στα τσακίδια οι νόμοι τους που κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας!
ΣΥΖΗΤΑΜΕ – ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ 5ΜΕΛΗ ΚΑΙ 15ΜΕΛΗ ΜΑΣ –
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!
Γιατί το σχολείο που αντί να μας μορφώνει μας εξοντώνει είναι εδώ…
Γιατί το σχολείο εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων είναι εδώ…
Γιατί τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν… Λείπουν 10.000 καθηγητές, δεν έχουμε αναλώσιμα, υποδομές, τα εργαστήριά μας είναι απαρχαιωμένα ή ανύπαρκτα.
Γιατί δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας.
Γιατί δεν πάει άλλο να τρελαινόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ μέσα σε ένα ατέλειωτο τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο.
Γιατί το μέλλον μας δε χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Γιατί η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα. 
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά… τώρα ετοιμάζουν ένα ακόμα χειρότερο σχολείο:
•        που δεν θα έχουμε όλοι οι μαθητές το δικαίωμα να πάμε στο Λύκειο. Το ποιοι θα μπορούμε να συνεχίσουμε θα αποφασίζεται από διάφορα κριτήρια, ένα από αυτά θα είναι και οι εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων στην τελευταία τάξη του γυμνασίου (που θα γίνει 4ετές).
•        εξεταστικό κέντρο που για την εισαγωγή στα ΑΕΙ –ΤΕΙ θα μετράνε οι βαθμοί από κάθε είδους εξετάσεις που θα δίνουμε σε όλες τις τάξεις του Λυκείου,με επαναφορά και της Τράπεζας Θεμάτων στο τέλος κάθε σχολική χρονιάς.
•        –που μας διαχωρίζει από πολύ νωρίτερα και μέχρι το τέλος σε αυτούς που μπορούν να πάνε στο λύκειο και σε αυτούς που πρέπει να τα παρατήσουν και ο διαχωρισμός συνεχίζεται και μέσα στο ίδιο το λύκειο ανάμεσα σε αυτούς που θα μαθαίνουν λίγα και σε αυτούς που θα μαθαίνουν κάτι παραπάνω…
Με λίγα λόγια ετοιμάζουν ένα σχολείο που θα μας κοιτά ακόμα περισσότερο στην τσέπη, με πιο πολλά εμπόδια από πολύ νωρίτερα, ένα σχολείο ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο!
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ…! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ!!!
Δεν τους χαρίζουμε τα όνειρά μας! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!
Ενώνουμε τη φωνή μας και με τους συμμαθητές μας στα ΕΠΑΛ που αντιμετωπίζουν τα ίδια, που τους καταργούν τις ειδικότητες και τους πετάνε στο δρόμο!
Δεν σταματάμε! Γιατί αυτό που έχουμε ανάγκη είναι ένα σχολείο:
•        που θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, ένα σχολείο χωρίς εμπόδια για τους μαθητές.
•        που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις και ακόμα και αυτές με το σταγονόμετρο.
•        στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια.
•        που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.
ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
•        Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. 
•        Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.
•        Να γίνει τώρα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.
•        Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές ανά τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
•        Δωρεάν-ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
•        Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.
•        Να μείνει στα χαρτιά το σχολείο – έκτρωμα που ετοιμάζουν. Πάρτε το πίσω!
•        Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες.
•        Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.
Συντονιστική Επιτροπή Σχολείων Καλαμάτας-1οΓΕΛ,4οΓΕΛ,ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,4οΓΥΜΝ,5οΓΥΜΝ,4οΕΠΑΛ»