Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 22:02

Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 
Αυτό το Σάββατο 5 Νοεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του, στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Προγραμματισμού για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μπουν στις διαγωνιστικές ομάδες προετοιμασίας για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής...

Στην επίσημη έναρξη θα παραβρεθούν ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος και η σχολική σύμβουλος Πληροφορικής Γεωργία Σπάλα.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας κάθε Σάββατο 4.00 - 6.00 μ.μ. για το Γυμνάσιο και 6.00 - 8.00 μ.μ. για το Λύκειο, με υπεύθυνους καθηγητές τους Νταβέα Θεμιστοκλή, Νόκα Γιώργο, Κωστάκη Ονούφριο και βοηθούς καθηγητές τους Τσώνη Γρηγόριο και Καραβλίδη Αλέξανδρο. Ο π. Σωτήριος Μαστέας, ο οποίος έχει διακριθεί με τις ομάδες του στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς, υποστηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ως καθοδηγητής - προπονητής των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.

Στο 2ο Γυμνάσιο προετοιμάζονται οι μαθητές για τις κατηγορίες:

α) Γυμνασίου

β) Λυκείου (ΓΕΛ - ΕΠΑΛ) και

γ) Open Γυμνασίου

Οι μαθητές οι οποίοι έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν, έχουν αρχίσει ήδη την προετοιμασία μέσα από δύο δοκιμασίες, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τον καθηγητή Πληροφορικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, π. Σωτήριο Μαστέα και βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του 2ο Γυμνασίου Καλαμάτας (http://2gym-kalam.weebly.com/).

Επίσης, στο πλαίσιο του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής λειτουργεί ομάδα μαθητών στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ελένη Λιανού.