Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 18:40

Ντελίριο κατά του ΚΚΕ από την Ελληνική Δράση μετά τις δηλώσεις Νίκα υπέρ Μεταξά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Με νέο παραλήρημα κατά του ΚΚΕ η δημοτική παράταξη Ελληνική Δράση για το Δήμο Καλαμάτας δίνει συνέχεια στο θέμα που άνοιξε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, για τον «άξιο κυβερνήτη του λαού», φασίστα δικτάτορα Μεταξά, με ανακοίνωσή της με τίτλο «Τα παραμύθια των ‘’κόκκινων φασιστών’’ εναντίον του Ιωάννη Μεταξά»…

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σήμερα η Πατρίδα μας περνάει μια πολύ μεγάλη κρίση, που στο τελευταίο που πρέπει να ρίξουμε βάρος είναι η ιστορία. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως δεν θελήσαμε να έχουμε κανέναν πολιτικό νταβατζή, όμως είναι  χρέος μας να γνωρίζουμε την ιστορία μας.
Το κκε μετά την τρίτη διεθνή που έλαβε χώρα το 1920 έγινε ο δορυφόρος της Μόσχας στην Ελλάδα.
Σαμποτάρισε φανερά την μικρασιατική εκστρατεία το 1922
Συνυπέγραψε το Δεκέμβριο του 1923 μια εισήγηση του βουλγαρικού κομμουνιστικού κόμματος για αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Θράκης
Και στο τρίτο συνέδριο που διεξήχθει το 1924 έλαβε ως επίσημη θέση την ανεξαρτησία της Μακεδονίας και της Θράκης  δηλαδή την αποκοπή της από τον εθνικό κορμό που με τόσο αίμα είχαμε καταβάλει στους βαλκανικούς πολέμους. 
Ο δικτάκτορας λοιπόν Μεταξάς τον Απρίλιο του 1936 ψηφίστηκε από τη βουλή με 241 ψήφους δηλαδή όλοι οι βασιλικοί και οι βενιζελικοί και μόνο 16 τον καταψήφισαν και 4 απείχαν.
Στις 4 Αυγούστου κατέλυσε το κοινοβουλίο (αγγλικού τύπου) για να προλάβει την κομμουνιστική ανταρσία της 5ης Αυγούστου (γενική απεργία) που είχαν σκοπό να καταλάβουν βίαια την εξουσία.  Ήταν αντικαπιταλιστής όσο και αντικομμουνιστής. Δεν μπορεί να ήταν φασίστας , γιατί ο φασισμός είναι μια εκδήλωση του ιταλικού εθνικισμού, δεν παρέδωσε τους κομμουνιστές στους γερμανούς κατακτητές γιατί πολύ απλά αυτός πέθανε τον Ιανουάριο και οι γερμανοί μπήκαν τον Απρίλιο.
Όσον αφορά για τη φιλεργατική πολιτική του εθνικού κράτους της 4ης Αυγούστου ο Μεταξάς διόρισε υπ. εργασίας τον αριστερό Αριστείδη Δημητράτο ο οποίος θέσπισε το 8ωρο, τις κοινωνικές ασφαλίσεις, το ΙΚΑ, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και άλλα πολλά.
Αντιστάθηκε στον ιταλικό φασισμό και το βράδυ όταν όλοι κοιμόντουσαν, αυτός είπε ΟΧΙ και ανάγκασε τους γερμανούς ναζί του Χίτλερ και του Γκέμπελς να στραφούν προς το νότο και έτσι έχασαν τον απαραίτητο χρόνο να καταλάβουν την Σοβιετική Ένωση. Ο ηρωικός Ελληνικός στρατός που ήταν εξοπλισμένος από το εθνικό καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά, αναγνωρίστηκε και από τον εχθρό ότι πολέμησε ηρωικά υπερασπιζόμενος την Πατρίδα του και τον λαό του.
Αυτά τα λίγα ως απάντηση στα παραμύθια των '' κόκκινων φασιστών '' του κκε
Εκ του γραφείου τύπου της
Ελληνικής Δράσης»