Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 18:59

Εννέα ημέρες και ακόμη δεν λειτουργεί πλήρως η Πολεοδομία της υποψήφιας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας!...

Από τη μετακόμιση της Πολεοδομίας από το Διοικητήριο στο νέο Δημαρχείο της Λεωφόρου Αθηνών Από τη μετακόμιση της Πολεοδομίας από το Διοικητήριο στο νέο Δημαρχείο της Λεωφόρου Αθηνών

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 
Εννέα ημέρες έχουν περάσει από τότε που ξεκίνησε η μετακόμιση της Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας (ΥΔΟΜ-Υπηρεσία Δόμησης) από το Διοικητήριο στο νέο Δημαρχείο, όμως ακόμη η λειτουργία της Υπηρεσίας δεν έχει ομαλοποιηθεί! Πηγαίνουν μάλιστα μηχανικοί στην Υπηρεσία για να εξυπηρετηθούν και έρχονται σε δύσκολη θέση βλέποντας τους συναδέλφους τους υπαλλήλους αντί να κάνουν τη δουλειά τους να καθαρίζουν γονατιστοί με τις χλωρίνες και τα πανιά. Ο Σύλλογος Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του σχολιάζει ότι δεν είχε οργανωθεί πλήρως η μετακόμιση και καλεί τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την άμεση και ομαλή λειτουργία της Πολεοδομίας…

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Συλλόγου, με τίτλο «Σχετικά με τη λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης Καλαμάτας», έχει ως εξής: «Για ένατη συνεχή ημέρα, οι υπηρεσίες της ΥΔΟΜ Καλαμάτας δεν είναι σε πλήρη λειτουργία.
Παρ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων που έχουν εγκαταλείψει τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και κάνουν εργασίες υπεράνω και πέρα από αυτά, προκειμένου να βοηθήσουν στην μετεγκατάσταση της υπηρεσίας και την ομαλή λειτουργία αυτής, ο χώρος αποδείχθηκε ελλιπής και ανέτοιμος να τους υποδεχθεί, μιας και δεν είχε προβλεφθεί ούτε η αυτονόητη άμεση αποκατάσταση του πρωτοκόλλου της υπηρεσίας.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι κατά την μεταφορά μιας υπηρεσίας πρέπει να είναι τουλάχιστον έτοιμες οι υποδομές, ώστε να μην αντικρίζει ο πολίτης, μιας σοβαρής Ευρωπαϊκής πόλης τους υπαλλήλους γονατιστούς με τα καθαριστικά ανά χείρας μετά την επίσημη έναρξη εργασιών. Υπάρχουν σοβαρές υποθέσεις πολιτών οι οποίες χρήζουν άμεσης ενέργειας από την Υπηρεσία, πόσο μάλλον όταν θέλουμε να θεωρούμαστε Ευρωπαϊκή Πόλη και διεκδικούμε να γίνουμε Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Ο ΣΥ.Μ.ΕΛ.Ε.Μ. ελπίζει στην μέριμνα της δημοτικής αρχής για την άμεση και ομαλή λειτουργία της Υ.ΔΟΜ. Καλαμάτας».