Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 15:58

Παράδοση-παραλαβή από το νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
Το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού παρέδωσε το πρωί ο Αλέξης Χαρίτσης και αμέσως ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο Αλέξης Χαρίτσης ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, για την καθοδήγησή του και καλωσόρισε τον νέο υπουργό, Δημήτρη Παπαδημητρίου. Τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης θα παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς, ώστε «να μπορέσουμε να μιλάμε για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης, αυτή τη φορά με όρους δικαιοσύνης και βιωσιμότητας»…

Ο Γιώργος Σταθάκης, που ορίστηκε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ευχαρίστησε θερμά τον Αλέξη Χαρίτση για τη συνεργασία τους, ενώ ο Καλαματιανός αναπληρωτής υπουργός σημείωσε από την πλευρά του: «Η δουλειά βεβαίως που έχει γίνει στο Υπουργείο όλο το προηγούμενο διάστημα είναι πάρα πολύ σημαντική σε πάρα πολλά πεδία, σε μέτωπα πάρα πολύ σημαντικά για την ελληνική οικονομία. Δεν χρειάζεται νομίζω να επεκταθούμε πάρα πολύ σε  αυτό είναι γνωστά σε όλους: η δουλειά η οποία έγινε στο ΕΣΠΑ,  η δουλειά που έγινε για την εκπόνηση και την ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού νόμου, οι δουλειές που έγιναν για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.
Όλη αυτή η προσπάθεια βεβαίως θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, ειπώθηκε και από τους Υπουργούς το πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει το Υπουργείο μας το επόμενο διάστημα και ο ίδιος ο  Πρωθυπουργός άλλωστε τις τελευταίες μέρες ανάδειξε την κρισιμότητα που θα έχει η δουλειά που θα γίνει σε αυτό το Υπουργείο έτσι ώστε με την ολοκλήρωση και της δεύτερης αξιολόγησης, να μπορέσουμε να μιλάμε για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης, αυτή τη φορά με όρους δικαιοσύνης και βιωσιμότητας.
Έχω, όπως μόλις ανέφερε και ο Υπουργός, το προνόμιο και την ευθύνη να συμμετέχω και στα δυο σχήματα, σε αυτό που μόλις ολοκλήρωσε τη δουλειά του και σε αυτό το οποίο ξεκινάει τώρα. Βεβαίως ο Υπουργός θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλη τη δύσκολη προσπάθεια την οποία έχει αναλάβει. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου θα συνεχίσουν να δίνουν αυτή τη μάχη μαζί μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τους πολιτικούς μας στόχους.
Θα μου επιτρέψετε να κλείσω με ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες τους δικούς μου, αλλά και του Υπουργού του Γιώργου Σταθάκη για την πολύ στενή και παραγωγική συνεργασία που είχαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες όλο το προηγούμενο διάστημα. Πραγματικά η δουλειά η οποία έγινε πολλές φορές βλέπουμε μόνο τη βιτρίνα που είναι οι υπουργοί αλλά η δουλειά η οποία έγινε από τους συνεργάτες όλο αυτό το διάστημα ήταν πάρα πολύ σημαντική και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί.
Και  βεβαίως πάνω απ' όλα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Σταθάκη για την καθοδήγησή του, για την εντιμότητά του και για το ήθος του».
Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του νέου υπουργού, Δημήτρη Παπαδημητρίου, εντύπωση προκάλεσε η ευκολία με την οποία εγκατέλειψε την άποψη που είχε μέχρι πρόσφατα ότι η χώρα μπορεί να ξεφύγει από την κρίση με ένα παράλληλο νόμισμα. Σήμερα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήμουνα ακαδημαϊκός και οι ακαδημαϊκοί μπορεί να λένε πολλά πράγματα, αλλά όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα, τότε βλέπουν ότι μερικά πράγματα που έχουν πει, ίσως να είναι λάθος. Όπως σας είπα και προηγουμένως, θα το επαναλάβω, δεν υπάρχει παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα, ούτε θα υπάρξει, τουλάχιστον σε αυτή την κυβέρνηση».
Στ.Μ.