Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 18:22

Σχολείο για μόρφωση και όχι σχολείο εξεταστικό κέντρο ζήτησαν μαθητές της Καλαμάτας

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
Χωρίς τη μεγάλη συμμετοχή των περσινών κινητοποιήσεων, συνειδητά όμως, μαθητές σχολείων της Καλαμάτας πραγματοποίησαν το μεσημέρι συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης, διεκδικώντας ένα σχολείο που να παρέχει μόρφωση και να μην λειτουργεί απλά ως εξεταστικό κέντρο,  ζητώντας επίσης καθηγητές, ασφαλείς συνθήκες μέσα στις σχολικές αίθουσες αλλά και μια άλλη πολιτική που δεν θα καταδικάζει τους γονείς τους σε μια συνεχή αγωνία για το αν τα οικονομικά τους τους βγάζουν ώστε να ζήσει η οικογένειά τους με αξιοπρέπεια…

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές από το Μουσικό Σχολείο, το 4ο Επαγγελματικό Λύκειο, το 4ο Γενικό Λύκειο, το 4ο Γυμνάσιο, το 1ο Γενικό Λύκειο και το 5ο Γυμνάσιο. Ανάλογα μαθητικά συλλαλητήρια έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Πάντως ο πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Νίκος Κουφαλάκος, στην ομιλία του προς τους συμμαθητές του έκανε καταγγελία για προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών από διευθυντές σχολείων, προκειμένου να μην λάβουν μέρος στην κινητοποίηση.
MATHITES-SYGKENTROSH-07-11-16.jpgΟ μαθητής του Μουσικού Σχολείου τόνισε ότι ο υπουργός Παιδείας μπορεί να άλλαξε κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, υπογράμμισε ωστόσο ότι η πολιτική που μετατρέπει τα σχολεία σε εξεταστικό κέντρο, η πολιτική που επιτρέπει να γίνονται τα μαθήματα σε επικίνδυνα σχολικά κτίρια, όπως το πρώην Πολυκλαδικό, η πολιτική που αφήνει χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, όπως στο Μουσικό,  συνεχίζεται ακάθεκτη.
Ο Νίκος Κουφαλάκος συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι οι μαθητές έχουν ιδανικά, έχουν αγωνιστικό προσανατολισμό και δεν θα σταματήσουν την προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής αυτή.
KOUFALAKOS-NIKOS-07-11-16.jpg
Ο Νίκος Κουφαλάκος μιλάει στους συμμαθητές του
Χαιρετισμό στους μαθητές απεύθυνε και μαθητής του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου, το οποίο στεγάζεται στο πρώην Πολυκλαδικό. Μίλησε για την επικινδυνότητα του κτιρίου, εξέφρασε την αγανάκτησή του για το ότι περνούν τα χρόνια αλλά το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται, ενώ ευχαρίστησε τους συμμαθητές του από άλλα σχολεία για τη συμπαράστασή τους, προσθέτοντας όμως ότι αυτή θα πρέπει να γίνει ακόμη πιο ισχυρή.
Το συλλαλητήριο έγινε στην πλατεία 23ης Μάρτη ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.
Στ.Μ.