Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 19:48

Σκέψεις για δεύτερο Διοικητήριο στην Καλαμάτα ώστε να εξοικονομηθεί το κόστος από τα ενοίκια

ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 
Την Τετάρτη θα γίνει η σύσκεψη των διευθυντών υπηρεσιών που υπάγονται απευθείας στο Ελληνικό Δημόσιο και στεγάζονται σε ιδιωτικά κτήρια καταβάλλοντας σοβαρά ποσά για ενοίκια, προκειμένου να αποφασιστεί ποιες από αυτές είναι δυνατό να μετακομίσουν στο Διοικητήριο, σε χώρους που εκκενώθηκαν μετά τη μετακόμιση των Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο νέο Δημαρχείο…

Πρόκειται κυρίως για τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, για τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για τη Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο, για την Επιθεώρηση Εργασίας και άλλες Υπηρεσίες, ακόμη και για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.
Πάντως, φαίνεται ότι υπάρχει θετική διάθεση ώστε ο πρώτος όροφος, που εκκενώθηκε μετά τη μετακόμιση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, να διατεθεί για τη Διεύθυνση Μεταφορών, η οποία υπάγεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ωστόσο η επιδίωξη είναι να ληφθούν οι αποφάσεις με συνεννόηση και όχι με αιφνιδιαστικές ενέργειες, όπως συνέβη με τις Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας που πριν από λίγα χρόνια περίπου κατέλαβαν χώρους του Διοικητηρίου, χωρίς να συνεννοηθούν με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, σύμφωνα με πρωτόδικη δικαστική απόφαση, έχει την κυριότητα του κτιρίου.
Στους ελεύθερους χώρους του Διοικητηρίου είναι αδύνατο να μετακομίσει η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία ή η Αστυνομία ή ακόμη και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, διότι αυτοί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται παλιότερη πρόταση για τη δημιουργία ενός δεύτερου Διοικητηρίου στην Καλαμάτα, σε δημόσια έκταση που βρίσκεται στην περιοχή Μπαριάμαγα και η οποία είναι αρκετά μεγάλη ώστε να ανεγερθεί κτήριο που θα μπορούσε να στεγάσει τις μεγάλες δημόσιες Υπηρεσίες που στεγάζονται σε ιδιωτικά κτήρια.
Το θέμα αναμένεται να τεθεί ως πρόταση στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Αλέξη Χαρίτση, που ως Καλαματιανός μπορεί να αντιληφθεί τα οφέλη που θα δημιουργούσε ένα τέτοιο έργο.
Στ.Μ.