Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 17:40

Ανίκανοι οι δήμαρχοι της περιφέρειας να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, θεωρεί ο δήμαρχος Καλαμάτας…

ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ… 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με σημερινό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας, καταφέρεται εναντίον των δημάρχων της περιφέρειας της χώρας, επειδή δεν καταφέρνουν να διεκδικήσουν και να επιτύχουν ό,τι πετυχαίνουν δήμαρχοι της Αττικής. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας επί τρία χρόνια ήταν ο επικεφαλής δήμαρχος των δημάρχων της Πελοποννήσου ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου…

Το δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας αναφέρεται με επικριτικό ύφος στη ρύθμιση στο διηνεκές χρεών χρεοκοπημένων Δήμων της Αττικής. Ειδικότερα, σημειώνεται σε αυτό: «Σε πρόσφατο δημοσίευμά της (Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016), η «Καθημερινή» αναφέρεται στη ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 535 εκατομμυρίων ευρώ, εκ μέρους τριών Δήμων της Αττικής, οι οποίες θα αποπληρωθούν το αργότερο σε περίπου 2.129 χρόνια! Πρόκειται για τους Δήμους Αμαρουσίου, Πειραιά και Φυλής.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, εδώ και ένα χρόνο, έχει καταγγείλει κατ' επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσίως τη διακριτική μεταχείριση που απολαμβάνουν μερικοί Δήμοι. Η μεταχείριση αυτή έγινε πράξη με Νόμο, που ψήφισε στα τέλη του 2014 η προηγούμενη Κυβέρνηση και με Υπουργική Απόφαση, που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2015 από την τωρινή κυβέρνηση.
Κατά σύμπτωση, όλοι οι Δήμοι, οι οποίοι εξυπηρετούνται, είναι Δήμοι της Αττικής.
Το θέμα είναι γιατί δε γίνεται μία γενική ρύθμιση για όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Αλλά ποιος να το διεκδικήσει...».
Στ.Μ.