Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 16:56

Το μεσημέρι Σπίρτζης - Βερναρδάκης στον κόμβο της Αρτέμιδος για την παράδοση της περιμετρικής

Η περιμετρική της Καλαμάτας από τη γέφυρα των Λείκων Η περιμετρική της Καλαμάτας από τη γέφυρα των Λείκων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 
Μετά τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας, από το Praktikerτης Θουρίας μέχρι τη συνδετήρια οδό με την Αρτέμιδος, πριν από τη μεγάλη γέφυρα του Νέδοντα. Η παράδοση θα γίνει παρουσία των υπουργών Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και Επικρατείας Χριστόφορου Βερναδάκη, οι οποίοι θα επισκεφθούν και το έργο του Δήμου Καλαμάτας, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αντιπλημμυρική προστασία της εθνικής οδού και του Νοσοκομείου Καλαμάτας, περίπου από τη Θουρία μέχρι τον κόμβο του Ασπροχώματος. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Δημαρχείο με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα…

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα γιατί συνεχώς γίνονται τροποποιήσεις, στη μία μετά το μεσημέρι οι Χρήστος Σπίρτζης και Χριστόφορος Βερναδάκης θα παραδώσουν στην κυκλοφορία το πρώτο κομμάτι της περιμετρικής, στον κόμβο του Νέδοντα. Μετά οι υπουργοί και ο κόσμος που θα τους συνοδεύει θα διατρέξουν την περιμετρική και θα βγουν στη Θουρία, προκειμένου να δουν το αντιπλημμυρικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην εθνική οδό, στο ύψος του Νοσοκομείου.
Ακολούθως θα πάνε στο νέο δημαρχείο,  όπου θα γίνει σύσκεψη. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τα θέματα της σύσκεψης θα είναι τα οδικά έργα της περιοχής, τα αντιπλημμυρικά έργα –αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τη διεκδίκηση του Δήμου για την αντιπλημμυρική προστασία της Λαγκάδας του Φραγκοπήγαδου με την κατασκευή και δεύτερου μεγάλου αγωγού ομβρίων. Θέματα της σύσκεψης, σημείωσε επίσης ο δήμαρχος, θα είναι τα λιμενικά έργα, καθώς και ζητήματα που όπως είπε συνδέονται με αντικειμενικές ευθύνες του Μορέα όσον αφορά τη δημιουργία προβλημάτων σε περιπτώσεις νεροποντής.
Στ.Μ.